zondag 21 februari 2021

Boekvoorstelling Draco van Rani De Vadder

  

Samen met Paris Duivenvoorden van booksandparis heeft Rani De Vadder op Instagram live haar nieuwe boek 'Draco' aan de wereld getoond. Ondanks corona was het zo mogelijk om de lezers haar nieuwe jeugdverhaal online te laten ontdekken.

 Nadat Rani zichzelf eerst kort voorstelde en wat meer uitleg gaf rond haar Young Adult- Fantasy debuut  'Toxine' werd de focus al snel verlegd naar 'Draco', haar nieuwe kindje' .

Dit jeugdboek is bedoeld voor lezers van negen plus en het vertelt op een luchtige manier over ernstige thema's.

 ' Draco' laat de impact van social media, diversiteit en online pesten zien. Het is een charmant en stoer verhaal en het speelt zich af in een prachtige en vrolijke wereld.

 Toen Rani voorlas uit ' Draco' zaten we met een vijftigtal  Instagram kijkers met kloppend hart te luisteren naar haar prachtige stukje. We voelden de passie en emotie die Rani De Vadder in dit verhaal gestopt heeft.

 'Draco' gaat over het coole meisje Rowan, dat zich met haar Zwarte draak Gideon inschrijft voor het jaarlijkse tornooi van de Internationale Drakendagen. Wanneer er plots een vreselijk ongeval gebeurt in de Verenigde Drakenlanden blijft Rowan alleen en gebroken achter. Zal ze haar trauma overwinnen of zal haar verdriet de eeuwige vrede van de Verenigde Drakenlanden bedreigen?

 

Rani met haar vorige boek Toxine
 

Rani beantwoordde met veel plezier al de vragen van Paris en de deelnemers aan de presentatie.


'Draco' is op een aparte manier ontstaan. Rani had de cover van Uitgeverij Hamley Books gekregen en is na deze bewonderd te hebben het verhaal gaan bedenken.

 Haar favoriete personage in het boek is toch wel Draco zelf, maar om niet te spoileren kon ze niet meer vertellen, dus wie wil weten waarom dit haar favoriet is, die zal het boek moeten lezen. Rowan is ook wel een sterk figuur die heel wat meemaakt in het verhaal.

 

Als ze zelf een draak zou hebben, kiest ze voor een groene draak omdat die voor haar symbool staat voor de natuur en dieren. Ze heeft een enorm respect en grote liefde voor onze natuurlijke habitat en wil haar mening rond het milieu misschien wel eens verwerken in een verhaal.

 Naast fantasy en jeugdverhalen wil ze ooit wel eens een roman schrijven maar daarvoor voelt ze zich nu nog wat te jong. Toen ze een jaar of tien was, schreef ze een verhaal rond een kikker met drie poten. Dit verhaal lijkt mij naast schattig ook wijs en ik hoop dat Rani haar droom om dit ooit uit te geven als prentenboek mag uitkomen.

 Vroeger schreef ze stukjes voor Wattpad en de fans van toen hopen ook dat ze een serie van daar gaat herschrijven en misschien bij Hamley Books gaat uitgeven. Ze heeft alvast beloofd om er eens tijd voor te maken, dus misschien horen we hier in de toekomst meer over. Ik ben alvast nieuwsgierig want de verhaallijn klonk veelbelovend. 

 

 


 Tijdens de leuke babbel hoorden we ook wat dingen over Rani zelf. Ze drinkt graag groene thee met een stukje chocolade als ze schrijft en een verhaal samen met een Hamley collega creëren lijkt haar erg leuk.

In haar boeken verpakt ze graag een boodschap en ze heeft nog heel veel schrijfplannen.

 In oktober komt er bij Hamley Books al een nieuw boek van haar uit dus we moeten gelukkig niet te lang wachten.

 

 Op het einde werd er met het beantwoorden van een vraag ook nog een releasepakket weggegeven.

 

'Draco' lijkt me een heerlijk jeugdverhaal met een boodschap, dat iedereen zijn hart gaat veroveren en ik kan niet wachten om het te gaan lezen.

 

Door Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...