maandag 24 mei 2021

De verliefde graaf Julia Quinn

 


Wat is dit een hemels sexy en historisch snoepje uit de Engelse high society!

 

Het eerste deel 'De ongetrouwde hertog' in de Bridgerton-serie heeft mij onverwacht fantastische leesuurtjes bezorgd. De warme familie met zijn levendige personages en sensuele avonturen was de perfecte ontsnapping uit de harde realiteit.

 

Ik was dan ook razend benieuwd of dit tweede boek verder ging op hetzelfde elan en ja hoor dit was zelfs nog straffer.

 

'De verliefde graaf' zet na Daphne de oudste zoon Anthony in de spotlights. Lady Whistledown, de schrijfster van het roddelblad van de hogere adel is blijkbaar nog niet op de hoogte van het laatste nieuwtje. De vertolkster van de sappige gossip is zich er niet bewust van dat de beruchte charmeur en rokkenjager Anthony een plan heeft. Maar wat is dat dan?

 

Wel, hij heeft beslist om zich te gaan settelen en hij weet zelfs wie hij graag als echtgenote wil.

 

Eigenlijk is deze stoere man een zacht eitje. Hij voelt zich erg verantwoordelijk voor zijn familie en zijn beslissingen worden genomen uit liefde. Zijn oog is gevallen op de bekoorlijke Edwina Sheffield omdat zij alles is wat hij wenst. Deze beeldschone en perfecte dame is namelijk precies wat hij nodig heeft. Er is slechts een klein obstakel op weg naar zijn huwelijk. Om Edwina haar hart te veroveren moet hij langs haar zus Kate en dat kan wel eens onverwachte gevolgen hebben.

 

De scherpe tong van deze mylady en de verwoede pogingen van haar om Anthony weg te houden bij Edwina hebben andere gevolgen dan verwacht.

 

Julia Quinn heeft zichzelf overtroffen met 'De verliefde graaf' omdat dit relaxte boek nog grappiger is dan haar eerste. De jaarlijkse wedstrijd met de hilarische spelregels en de scène met het hondje zijn slechts enkele van de passages waar ik zo van genoten heb. Naast humor heeft de auteur in dit verhaal ook op een luchtige manier serieuzere thema's verweven.

 

Soms is deze reeks inderdaad wat melig of voorspelbaar maar eigenlijk stoort dit me totaal niet. Het is door de frisse manier van schrijven en de heerlijke karakters met pit dat 'De verliefde graaf' een pittige must-read is.

 

Julia Quinn tovert met geweldige dialogen en amusante situaties waarbij ik vaak dubbel lig en durft ook in deze historische roman te kiezen voor karakters die buiten de lijntjes kleuren. Kate is zeker geen typische juffrouw en Anthony, de graaf, is zonder meer te verraden heel anders dan iedereen denkt.

 

Wanneer het noodlot beslist ontstaan er heftige discussies en wordt ook de rol van een echtgenote in 1814 belicht.

 

Het tweede deel focust op ja hoe kan het anders liefde, maar ook familie en angst komen aan bod. 

 

'De verliefde graaf' is een heerlijke ontsnapping en ik vraag me af of ik na het achtste boek in deze serie zo enthousiast ga blijven. Na het verhaal komt er nog een extraatje en wat is dat genieten.

 

Ik ben blij dat ik deze moderne romance-serie ben begonnen te lezen en ben er zeker van dat je deze zalige combinatie van passie en humor echt niet wilt missen. De Bridgerton familie kan je niet anders dan een speciaal plekje in je hart geven.

 

4.5 inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...