maandag 11 juli 2016

Het raadsel van alles wat leeft rukt steeds verder op

De rechten van Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten en Floor Rieder zijn in de afgelopen maanden verkocht aan zes landen. Dat aantal zal in de komende maanden nog groeien, vooral nu binnenkort de Engelse vertaling verschijnt.

Het spectaculaire non-fictieboek voor kinderen won in 2014 zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel. Ook in het buitenland gooit Het raadsel van alles wat leeft hoge ogen. In Duitsland is het verkozen tot ‘Wissensbuch des Jahres 2014’ in de categorie Perspektive (beste wetenschapsboek voor kinderen) en bekroond met de ‘Luchs des Monats Jugendliteraturpreis’ van december 2014, uitgereikt door Die Zeit. Het boek is ook genomineerd voor het ‘Wissenschaftsbuch des Jahres’ in de categorie Junior-Wissensbücher in Oostenrijk. Naast de Duitse rechten zijn de Engelstalige rechten (wereldwijd) verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster. Ook in Polen, Frankrijk, Noorwegen en Rusland zal het boek binnenkort verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...