donderdag 31 mei 2018

Drift van Marion Pauw

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee.
Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent. Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water.
Mijn mening: Beetje eenvoudig verhaal wat losjes gebaseerd is op de verdwijning van Natalee Holloway. De hoofdpersonen worden niet goed uitgewerkt en komen erg simpel over waardoor het geheel wat oppervlakkig blijft. Ik vond het ook niet spannend maar het één hangt natuurlijk ook met het ander samen. Als je je meer in kunt leven bij de personages voel je je ook meer betrokken bij de gebeurtenissen. Als je iets simpels zoekt voor op vakantie is het een prima boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...