zondag 19 december 2021

Het Reddingsteam van Rosalie de Jong

 


Wat een leuke verhalenbundel met een prachtige e-cover over heerlijke helden die magische wezens en mensen gaan helpen.

 

‘Het Reddingsteam’ woont in een knusse hut in het woud zodat ze altijd in de buurt zijn om hun missie uit te voeren. De groep meiden slaapt samen zodat ze elkaar kunnen wakker maken en steeds op pad kunnen gaan.

 

Dit boekje is geschreven voor kinderen en er zijn eenhoorns, een tovenaar, draken en natuurlijk elfen. Het is een toffe verzameling van korte stukjes vol leuke dieren en wezens.

 

De kinderen en magische dieren hebben ieder hun eigen karakter. De ene is slim of moedig, de ander is hulpvaardig en ze hebben ook mindere kantjes. Net zoals echte kinderen maken ze wel eens ruzie of kibbelen ze of zeuren ze maar ze zorgen altijd voor elkaar.

 

Wanneer iemand een Noodband heeft en deze geeft alarm dan springen onze helden recht. Dit is eigenlijk een soort armband maar dan wel met verschillende toeters en bellen. Als deze reageert, betekent dit dat er iemand in de problemen zit. Soms worden ze midden in de nacht gewekt om de slachtoffers ergens in het bos te gaan bevrijden of te genezen.

 

Het Reddingsteam vraagt verantwoordelijkheid maar door hun opdrachten maken ze ook nieuwe vrienden, doen ze uitdagende dingen en maken ze samen lol.

 

De avonturen zijn spannend en leert kinderen op een leuke manier over hoe je zorgt voor een ander en niet alleen aan jezelf denkt. De korte hoofdstukken lezen vlot en gaan over dingen die leven bij deze doelgroep en de verhalen zitten vol fantasie.

 

De verschillende magische avonturen laten zien dat iedereen wel eens ziek, boos of bang is maar dat je niet mag opgeven. Het is 'Het Reddingsteam' hun taak om samen met hun vrienden hun reizen tot een goed einde te brengen want de magische wereld rekent op hun.

 

Dit is een verzameling verhaaltjes om zelf te lezen of uit voor te lezen. Ik ben er zeker van dat je kind en jij er enkele fantastische leesmomenten mee gaat beleven.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...