woensdag 21 september 2022

De kracht van keuze- Kelly Weekers

 


Dat iedereen altijd een keuze heeft lijkt logisch . Ook als er ons een ramp, ziekte of andere zware ervaring overkomt is hoe we hiermee omgaan ook een keuze.

 

Kelly Weekers vertelt aan de hand van enkele belangrijke thema's  hoe zij betere keuzes leerde maken. Het klopt dat haar antwoorden niet vernieuwend zijn en we vaak al weten wat ze hier deelt maar herhaling werkt het beste. Een woord van kritiek dat ik lees of hoor is dat deze dame die ooit model was , Miss Nederland, en nu een succesvolle zakenvrouw is makkelijk praten heeft. Zij kreeg volgens velen immers alles in haar schoot geworpen en in het leven heb je niet altijd te kiezen. Een andere bemerking is dat ze haar levensverhaal vertelt maar niet zegt hoe je dan wel betere keuzes kan maken.

 

Persoonlijk zie ik wel enkele wake-up calls en inspiratie in haar verhaal. Ze coacht nu mensen en dit boek is eigenlijk een bundel vol reminders en pakkende quotes die hoewel soms cliché toch de juiste snaar bij mij raken.

 

Door te vertellen hoe zij van pleasegedrag zich ontwikkelde tot echt kiezen voor zichzelf deelt ze al een belangrijke tip. De kracht van keuze is inderdaad geen handleiding maar volgens mij is er geen juist plan van aanpak maar heeft iedereen zijn eigen draaiboek. De auteur vertelt hoe zij evolueerde verschillende gebieden. Hoewel het idee soms misschien te eenvoudig lijkt geeft ze in haar no- nonsense stijl en met zelfspot belangrijke dingen mee. Pleasegedrag en bewijsdrang zijn ontzettend herkenbaar voor mij en haar stuk over ambitie lijkt wel mijn idee. Moederschap, liefde,vriendschap en zelfvertrouwen zijn enkele andere besproken thema's in dit boek.  

 

 

De kracht van keuze is geen typisch zelfhulpboek en soms mist het wat verdieping. De kern van '  De kracht van keuze'  is echter de moeite waard en het boek is in een vlotte en toegankelijke stijl geschreven.

 

Wat ik zeker niet ga vergeten is gewoon gaan voor waarvan ik droom en niet kiezen vanuit wat de anderen willen of verwachten maar waar ik zelf van ga stralen.

Om beter te beslissen ga ik eerst betere vragen stellen , soms een pauze inlassen en ja zoals Kelly meegeeft  soms moeilijke knopen doorhakken en wie weet mijn inner circle eens kritisch onder de loep nemen.

 

3,5 inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...