zaterdag 11 maart 2023

Manuela Inusa - Het kleine straatje met het grote hartDe afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in Valerie Lane. Laurie, de eigenaresse van de theewinkel, heeft een tweede kindje gekregen, chocolatier Keira is getrouwd en Orchid is haar grote liefde gevolgd. Maar hoewel niet iedereen meer in de buurt is en er veel is veranderd, heerst er nog steeds tevredenheid in het kleine straatje in het hart van Oxford. Maar dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht, en komen de vrouwen van Valerie Lane weer samen om de wens van een dierbare vriendin te vervullen.
'Het kleine straatje met het grote hart' is het laatste deel van de serie die zich op Valerie Lane afspeelt. We zijn in dit verhaal weer een aantal jaren verder en het begint met een treurige gebeurtenis waar ik niet teveel over kan verklappen. Iedereen is ondertussen druk bezig met zijn of haar eigen leven, maar door de gebeurtenis komt iedereen toch weer bij elkaar.Je leest weer een heleboel over de levens van de vijf vriendinnen en hoe ze momenteel in het leven staan. De één is nog steeds erg gelukkig, de ander wat minder. Ook hierover verklap ik natuurlijk niet teveel.Ook dit laatste deel is weer heel vlot geschreven. Je ziet de gezellige winkelstraat weer helemaal voor je en je voelt de vriendschap tussen de verschillende personages. Ondanks dat er in dit deel iets verdrietigs gaande is, is het verhaal toch weer erg mooi geschreven. Saamhorigheid en vriendschap spelen dan ook een grote rol deze keer.Jammer dat er een einde is gekomen aan deze serie, want ik genoot toch telkens van de verschillende gezellige winkeltjes en de prachtige covers!
Beoordeling: 3,5 inktpotjes
Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...