donderdag 2 juli 2015

Kim van Kooten schrijft roman

Bij Lebowski Publishers verschijnt op 9 november Lieveling, de debuutroman van Kim van Kooten. Het boek is geschreven in samenwerking met Pauline Barendregt, designer bij onder meer G-Star Raw, op wier levensverhaal de roman is gebaseerd.



Actrice en scenarioschrijfster Kim van Kooten vertelde in oktober 2014 in een interview met Vogue dat zij samen met een vriendin werkte aan een boek. Sindsdien stond de telefoon van haar agente Vanessa Henneman niet stil. Vorige maand bood Henneman vier uitgevers de gelegenheid zich te presenteren aan Van Kooten enPauline Barendregt waarna het duo besloot te kiezen voor Lebowski.


Vijf jaar geleden legde Barendregt aan Van Kooten het idee voor om een roman te schrijven over 'de onvoorstelbare gebeurtenissen' in haar jeugd. Ze wist heel goed wat voor boek ze voor ogen had: het moest recht doen aan de waarheid. Het moest de heftigheid van het onderwerp niet schuwen. En het moest ondanks die heftigheid grappig zijn.



Volgens Lebowski heeft Van Kooten het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt. ''Ze heeft het levensverhaal van Pauline bewerkt, ingekleurd en verwoord in een verraderlijk lichte stijl.'' Het manuscript maakte diepe indruk, laat redacteur Jasper Henderson weten. ''Lieveling is pijnlijk, rauw en maakt je woedend; je wilt niets liever dan dit meisje beschermen. Maar de compassie en humor die klinken in Kims stijl en toon laten je ook begrip hebben voor de loyaliteit van kinderen en bovenal bewondering voor hun ongelooflijke veerkracht.''

bron: nu.nl, hebban, boekblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...