zondag 7 augustus 2016

Paagman discrimineert geen kinderloze mensen

Het Gerechtshof in Den Haag heeft bepaald datBoekhandel Paagman in Den Haag  zich niet aan discriminatie schuldig gemaakt heeft door op Moederdag koffie aan te bieden aan moeders.
Een klant, zonder schijnbaar belangrijkere levensinvulling had in 2015 een klacht ingediend bij het OM, omdat Paagman al jaren op Moederdag een gratis kopje koffie geeft aan moeders. De man vond dat discriminatie op grond van sekse. Het OM wilde niet tot vervolging overgaan. Daarop stapte de man naar de rechter. 

Het hof heeft nu bepaald dat het aanbieden van een kopje koffie aan moeders op Moederdag een vriendelijk gebaar is om moeders in het 'zonnetje' te zetten en niet discriminatie in de zin van de wet.  Fabian Paagman moet er wel om lachen 'Ik weet niet wie die meneer is, anders zou ik hem een grote bos bloemen sturen', laat hij aan Omroep West weten. 'Als bedankje voor alle gratis publiciteit die deze zaak heeft opgeleverd.'

De boekhandel gaat nog steeds door met de actie. Moeders krijgen een gratis kopje koffie op Moederdag, en vaders op Vaderdag. Wat ik dan weer mis , is het gratis kopje koffie op Roze zaterdag voor de homo's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...