vrijdag 29 oktober 2021

De Spaanse belofte van Karen Swan

 


De Spaanse belofte is een fascinerende roman met twee verhaallijnen die prachtig samensmelten.

 

Na Een Noorse winternacht heeft Karen Swan opnieuw een boek geschreven waarbij het verhaal zich zowel in het heden als verleden afspeelt. In dit verhaal wordt Charlotte Fairfax voor een zaak naar Spanje gestuurd. Als vermogensadviseur regelt ze situaties voor de echte rijken. Een erfeniskwestie lijkt eenvoudig maar later komen er geheimen aan het licht die alles veranderen. Voor Charlotte is deze reis ook het begin van een ander leven. Enkele mysteries worden tijdens de trip opgelost en het is maar de vraag of Charlotte nog iets te zoeken heeft in Londen.

 

Nene haar avontuur wordt op meeslepende wijze verteld. Door de ogen van Nene komt de Spaanse geschiedenis tot leven. In haar stukken komen we terecht in de complexe Spaanse Burgeroorlog.

 

Karen Swan heeft opnieuw een knap staaltje fictie bedacht. Ze brengt het nu en het verleden verbluffend samen in een verhaal rond familie-perikelen, loyaliteit en vastbeslotenheid.

 

‘De Spaanse belofte’ leest erg vlot en heeft verschillende verrassende wendingen waardoor het verhaal blijft boeien. Het begint met een spannende proloog waarna de auteur de tijd neemt om me zowel de moderne strubbelingen als de obstakels in oorlogstijd te tonen. Ze laat me voelen wat er zich afspeelde en neemt me mee in de emoties van de verschillende personages.

 

Karen Swan slaagt erin om de cultuur, gebruiken en allerlei situaties van vroeger te doen herleven. Naast familie zijn ook vriendschap en vertrouwen belangrijke pijlers waarrond de plot opgebouwd is.

 

Wanneer je lekker enkele uurtjes wil verdwijnen van deze wereld dan is deze roman een aanrader.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...