maandag 15 november 2021

De raad van Vha'Rymn 2: Als het duister roept van Valentijn Ringelberg

 


‘Als het duister roept’ is een donker en knap vervolg in deze young adult fantasy reeks.

 

Voorbij het Wederwoud vond ik dromerig duister en het verschil met het begin van deze reeks kon niet groter zijn. Het sprookje verandert nu pas echt in een nachtmerrie voor de Elfyn Phaun. Door flashbacks komt het eerdere verhaal stilaan terug tot leven.

 

'Als het duister roept' begint wanneer Phaun terechtkomt in Fulsur Piek. Ver weg van haar geliefde woud en helemaal alleen wordt ze net als anderen het mikpunt van de Ambassadeur. Wie Phaun kent uit het eerste boek weet dat knikken en luisteren niet makkelijk is voor deze Elfyn. Haar gevoel voor rechtvaardigheid en haar temperament zijn serieuze obstakels in haar weg naar haar doel. Wanneer ze door het personeel van haar gemaskerde aartsvijand meegenomen wordt om zogenaamde onbenullige klusjes op te lossen ontvouwd er zich een mogelijkheid. Geheimen die Phaun verbijsteren en littekens uit het verleden blootleggen en een tiran waarvoor iedereen uiteindelijk buigt zijn de hoofdingrediënten in dit duistere vervolg.

 

Zal ook Phaun zich laten temmen door de Ambassadeur of heeft dit verhaal een verrassing in petto? Kan deze meid uiteindelijk iemand vertrouwen of blijft ze er alleen voor staan?

 

Valentijn Ringelberg trakteert me met dit meeslepende echte vervolg in deze reeks (er was eerder nog een novelle) op een inhoudelijk goed en fantasierijk verhaal. Deze keer wordt de evolutie van Phaun haar karakter met al haar problemen en uitdagingen in het voetlicht gezet. De worldbuilding is fascinerend en doet me de locatie voor me zien. Het was fijn om opnieuw te genieten van de verbeelding van de auteur in deze vlotte young adult.

 

Persoonlijk had ik graag nog meer over de nevenpersonages en wonderlijke figuren ontdekt maar misschien komen deze in de volgende boeken nog aan bod. Hoewel het verhaal zich enkel afspeelt in de duistere ruimtes van Fulsur Piek blijft het boeiend en door het intrigerende einde kijk ik uit naar meer. Ik ben erg benieuwd om te zien of de volgende delen meer licht en nieuwe onthullingen gaan brengen.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...