donderdag 18 november 2021

Je bent aan de beurt van Loes den Hollander

 


Mijn eerste Loes den Hollander lezen, wat de hoogste tijd werd, volgens de lovende reacties die ik over deze auteur op Facebook las. Wel bekroop mij wel het gevoel van wat als ik het minder vind, wat dan? Eerst het boek maar eens lezen!

‘Je bent aan de beurt’ gaat over Tessa, weduwe en moeder van twee dochters die in David, zoals het lijkt, haar nieuwe liefde vindt. 

Totdat de dag dat ze samen naar Davids buitenhuisje gaan, dan komt Davids zijn ware karakter tevoorschijn. Tessa wordt gedrogeerd en dan slaat David met zijn zieke en smerige geest zijn slag. Wanneer Tessa wakker wordt wil ze maar een ding en dat is naar huis. Ze wil ook geen contact meer maar het lijkt dat ze aan David niet kan ontsnappen.
Tessa bespreekt haar ellende met Paula (haar leidinggevende) en Paula geeft haar het advies om er met een professional over te praten. Toevallig is haar zus Amber psycholoog en kan Tessa daar terecht. Tessa is erg angstig en onzeker, ze is bang dat David zijn dreigementen waar zal maken. Wanneer er dan onverwachts de ex-vrouw van David op Tessa haar pad komt en die haar wil helpen neemt Tessa die hulp graag aan ondanks dat ze af en toe wel een onbehagelijk gevoel heeft. Klopt Tessa haar gevoel of zijn er nog meer personen die niet het achterste van hun tong laten zien?

Tessa gaat door wat David haar aandoet door diepe dalen maar groeit haar persoonlijkheid ook en wordt ze sterker. Ze blijkt oersterk wanneer ze bijna de dood in de ogen ziet. 

David komt over als een charismatische persoonlijkheid en is een goede minnaar totdat hij zijn ware ik en zijn zieke geest laat zien. Samen met zijn vriend Giel misbruikt hij vrouwen en voeren ze hun walgelijke en gore gedachten uit.

 

Loes den Hollander weet me door haar realistische verhaal, dat spannend is en maar ook gruwelijke scenes heeft, me te binden aan mijn leesstoel. Haar schrijfstijl is makkelijk leesbaar en voordat ik het weet heb ik ‘Je bent aan de beurt’ dan ook uit. Een bizarre en bijzondere thriller, wat zo geschreven is dat het gisteren, vandaag of morgen waarheid kan zijn en je er over in de krant leest. Loes weet in haar verhaal de verschillende gevoelens zoals de schaamte, onzekerheid maar ook wraak die vrouwen voelen goed te verwoorden. Ook de situaties waarin Tessa zich laat manipuleren door de persoon die haar helpt, wil ik Tessa wel wakker schudden en tegen haar zeggen dat Tessa haar instinct moet volgen. 

Wanneer ik het boek uit heb loop ik de hele dag met een gevoel waar ik niet echt de vinger op kan leggen tot ik deze recensie schrijf. Want naast dat het een bijzondere thriller is, is het ook wel een duistere thriller. Waarom ik dit vind? Er worden in ‘Je bent aan de beurt’ wraakzuchtige handelingen uitgevoerd, die ik me aan een kant heel goed voor kan stellen dat deze gewenst zijn en dat die ook gebeuren maar aan de andere kant vind ik dat die echt niet kunnen. Om die reden blijft er een vervelend gevoel zeuren in mijn lijf. Betekent dit dat ik het verhaal niet goed vind? Nee, dat betekent dit niet want het is knap om dit zo realistisch te beschrijven. Het verhaal is echt in mijn hoofd gekropen maar eerlijk is eerlijk, dit is niet de soort thriller dat ik graag lees.

3,5 Inktpotjes
Jacqueline

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...