donderdag 11 november 2021

Internauten 1: Oorsprong van R. Wade

 


De Internauten: Oorsprong is een aparte combinatie van mythologie, fantasie en sci-fi.

 

R. Wade is het schrijversduo Ria Maes en Aron Wade. Eerder schreven ze samen het jeugdboek Mission One en nu wagen ze zich in het young adult segment.

 

Hoe zou jij je voelen als je samen met een paar andere jongeren de wereld moet gaan redden?

 

Onverwachts komen zeven totaal verschillende karakters samen. De opdracht van deze digital natives is volgens hen het spelen van een game maar stilaan wordt duidelijk dat de waarheid anders is. Hun reis in de internetwereld is echter niet zonder gevaar.

 

Wanneer ze de verhalen van Odysseus herbeleven worden ze geconfronteerd met uitdagingen waarbij moed, intelligentie en doorzetting nodig zijn. Hun tocht op de boot is hard en hun missie hoe langer hoe mysterieuzer. Eerst stonden ze in elkaars weg maar ze moeten elkaar leren vertrouwen om te overleven. Stilaan blijkt immers dat schijn niet zijn is en alles anders is dan het lijkt. Kunnen ze iemand vertrouwen en hun opdracht tot een goed einde brengen?

 

‘Oorsprong’ zal zeker jongeren aanspreken doordat het als een sneltrein leest. Het digitale tijdperk is hun wereld en misschien doet het hen ook wel nadenken over hoe fake het internet soms kan zijn. Ook de gevaren van technologie worden in dit spannende verhaal aangestipt. De karakters zijn eerst vrij stereotiep maar stilaan ontwikkelen de digital natives zich verder.

 

Het verhaal is soms wat onsamenhangend. De geschiedenisles in het begin kon mij niet boeien maar dat was door de aanpak en niet de inhoud. Het stukje sci-fi had wel meer uitgewerkt mogen worden want nu bleef ik daar een beetje op mijn honger zitten.

Er zijn dus wel wat opmerkingen te geven over dit boek maar er zijn ook bonuspunten. Het verhaal leest heel vlot en het tempo ligt vaak heel hoog. De combinatie van technologie en mythologie vond ik apart en geslaagd. Wat ook een meerwaarde is, is dat het niet te voelen is dat dit verhaal door twee auteurs geschreven is.

‘Oorsprong’ schuwt ook de heftige gebeurtenissen niet. Hoewel het verhaal soms een tikje voorspelbaar is zijn er ook leuke twists.

 

‘Oorsprong’ eindigt open en met nog meer vragen dan het begon en net dat triggert me om het tweede deel te willen lezen.

 

De inleiding in de internauten is een beloftevolle kennismaking en de serie heeft zeker potentieel. Ik kijk uit om nog meer over dit bijzondere groepje te weten te komen en ben benieuwd welke verrassingen er gaan opduiken in hun volgende avontuur.

 

3,5 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...