maandag 1 mei 2017

De pier van Claire Douglas

Titel: De pier
Auteur: Claire Douglas 
Uitgeverij; Manteau i.s.m. A.W. Bruna 
335 pagina's 

De Britse Claire Douglas werkte vijftien jaar als journalist voor vrouwentijdschriften en nationale dagbladen, maar ze droomde al van een schrijfcarrière toen ze zeven jaar oud was. 
Haar wens werd vervuld toen ze de Marie Claire-debuutwedstrijd won met haar psychologische thriller The Sisters. 
Douglas woont in Bath met haar man en twee kinderen.

Bijna twee decennia geleden verdween de eenentwintigjarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Sindsdien wordt haar beste vriendin Frankie geteisterd door nachtmerries over de verdwijning. Om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten, verhuisde ze naar Londen. Maar na een telefoontje van Sophies broer met de mededeling dat er een lichaam is gevonden, kan ze niet langer vluchten voor het verleden. Frankie heeft zo haar eigen geheimen en kijkt er niet bepaald naar uit om terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. En het ziet ernaar uit dat ze niet de enige is in Oldcliffe die iets te verbergen heeft.

Het verhaal is opgebouwd uit hoofdstukken die uit het perspectief van Frankie of Sophie verteld worden. Het varieert in verschillende tijden van vroeger tot heden en dit is allemaal goed te volgen. Dit zorgt er ook voor dat het verhaal boeiend blijft. 

Je merkt dat Frankie worstelt met het verleden en ook met haar geheimen die ze al die jaren met zich meedraagt. Af en toe moet je even goed opletten omdat ze nogal eens in zichzelf staat te praten en dan heeft ze het voornamelijk tegen Sophie. De momenten dat ze terugkijkt in het verleden die ze samen met Sophie heeft beleeft en waarbij geheimen zijn ontstaan tussen hun beide worden steeds duidelijker en je merkt dat Frankie twijfelt of Sophie ze toch heeft doorverteld of dat zij ze zelf aan het daglicht moet brengen.

‘Ik ben op de vlucht geweest voor mijn verleden. Nu heeft dat verleden mij ingehaald en ik voel me op het verkeerde been gezet, ik ben de regie kwijt.’

De spanning is voelbaar tijdens het lezen en Frankie wordt steeds meer in het nauw gedreven. Frankie wil ervoor zorgen dat het verleden opgehelderd wordt, maar tevens wordt ze tegengehouden en worden de dreigementen naar haar toe steeds erger. Ze staat op het punt om alles achter zich te laten en terug te gaan naar Londen. Daniel de broer van Sophie houdt haar tegen en samen gaan ze verder op onderzoek. Zullen ze er eindelijk achterkomen wat er daadwerkelijk is gebeurt op de dag van de vermissing van Sophie? En kan het leven van Frankie daarna weer gewoon verder gaan?

Laat je meevoeren in een spannend verhaal met een verrassend plot en een goede verhaallijn. De pier is wat mij betreft een aanrader die op menige “gelezen lijst’ terecht moet komen.

Plot.              : 4,5
Schrijfstijl.    : 4,5
Originaliteit : 4
Psychologie :  4,5
Leesplezier  : 5
Spanning.    : 4,5

Ik geef  ‘De Pier’ 4,5 sterren
Danielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uit het niets van Atie Vogelenzang

Dit boek kwam eigenlijk min of meer per ongeluk op mijn pad en omdat de cover (een mysterieus huisje in de mist) en de titel me direct aan...