vrijdag 15 mei 2015

Amazoneverbond Ad van de Lisdonk Groepsrecensie

Deze Groepsrecensie is tot stand gekomen tijdens de periode dat Perfecte Buren onderdeel was van Thrillerlezersblog. Dara het nieuwe boek van Ad van de Lisdonk net uit is, frissen wij je geheugen even op met onze oude groepsrecensie over deel 1.

Groepsrecensie “Het Amazoneverbond” – Ad van de Lisdonk


Wanneer het lichaam wordt gevonden van een populaire politica is inspecteur John Engles de enige die denkt dat het geen ongeluk maar moord is. Samen met zijn collega Laura Sieberg komt Engles erachter dat er een geheim genootschap achter de moord zit. Het amazoneverbond is een groep krijgsvrouwen die alles in het werk stelt om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen en daarbij ontzien ze niets of niemand.  Zijn de Amazones nog te stoppen voordat een door hen geregisseerd wereldwijd conflict losbarst?

Lezers;
Jolanda , Karin , Corina , Patrice en Anneke 

Gelezen; Maart 2014

Cover;
Quote Karin; Een strijdlustige vrouw siert de zwart/witte cover. Die sprak mij totaal niet aan, maar door de korte inhoud van het boek te lezen werd ik wel geprikkeld. De cover past bij het boek/verhaal. Ik zou zelf geen betere kunnen bedenken.



Quote Anneke;  Vind de Cover en het gedicht voorin het boek prima passen bij de inhoud van het boek!

Quote Patrice; Een guerrilla-achtige covergirl met zicht op de skyline van een grote stad. Door de wapens op de rug gehouden kun je je wel voorstellen wat de cover vertelt. Mooi gedaan!

Samenvatting van het verhaal;

Quote Karin; Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel dat zich afspeelt in Nederland, wordt een bekende politica dood teruggevonden op een bouwplaats met een staaf betonijzer in haar lichaam. Inspecteur John Engles wordt met het onderzoek belast, maar heeft al snel een vermoeden dat het hier niet om een ongeluk gaat, maar moord.

Quote Anneke;  Het boek begint met de dood van een op dat moment zeer populaire politica Claire van Ruysdael. Inspecteur John Engles gaat onderzoek doen naar de oorzaak hiervan. In zijn onderzoeksteam zit collega Laura Sieberg die al enige tijd een oogje heeft op John. Daarnaast speelt vriend Diederik Drexhage ( forensisch patholoog- anatoom)  of kortweg DD genoemd ook een zeer belangrijke rol om te kunnen achterhalen wat de oorzaak van Claire's dood zou kunnen zijn geweest.

Quote Jolanda; Het begint al spannend.Met de dood van Clair van Ruysdeal een politica die wordt gevonden op een bouwterrein.Politieman John Engels is op de zaak gezet samen met zijn collega's. Al gauw blijk dat ze is vermoord door een geheim genootschap die er voor streeft meer vrouwen aan de macht te krijgen over de hele wereld.

Quote Patrice; Wat een bizar ongeluk op een bouwplaats lijkt te zijn is slechts een voorloper op een aanloop naar nog veel meer. Intriges en vuile (politieke) spelletjes liggen op onderzoeker John Engles en Laura te wachten. Zij moeten zich daar moeizaam een weg door banen. Op zoek naar antwoorden. Maar hoe verder ze in het onderzoek komen hoe moeilijker het lijkt te worden.


Quote Karin; Samen met zijn collega’s Laura en Dee gaat hij op onderzoek. Al snel komen ze uit op een geheimverbond van vrouwen die er alles voor over hebben om de vrouw aan de wereldtop te krijgen en niet verlegen zijn voor een moord meer of minder. Van een rustig politieonderzoek in het eerste deel, worden we in het tweede deel ondergedompeld in een ware actiethriller met een internationaal complot.

Quote Anneke;  Ze komen op het spoor van een geheim verbond Amazones genaamd, dat probeert om vrouwen aan de top te krijgen. Deze groepering van vrouwen doet alles om deze positie te bereiken en zetten daarbij zelfs de wereldvrede op het spel. Daarbij worden ze gehinderd in hun onderzoek door hun korpschef Liesbeth Korenbrits, met welke reden zou dat zijn........

Quote Patrice; Mannen hebben de macht? Dacht het niet! De amazones hebben een duidelijk doel voor ogen en zij zijn nietsontziend in het bereiken van hun doelen. Wat zo op het oog zich in Nederland lijkt af te spelen blijkt een globaal fenomeen te zijn.

Quote Jolanda; Samen met collega Laura Sieberg  en beste vriend patholoog Diederik ( dee )gaan ze de wereld over om de zaak te ontrafelen naar Frankrijk, Scotland en  het Midden-Oosten.

Quote Corina; Het begint voortvarend met een ogenschijnlijk bizar en dodelijk ongeluk, maar is dat ook zo?? John vindt het maar vreemd en wil een onderzoek instellen. Dit wordt echter niet aangemoedigd door zijn cheffin. Als er een zwerver overlijdt aan een overdosis word er dan ook geen verband gelegd, tot de patholoog iets ontdekt. Hierna gaat John samen met Laura op onderzoek uit wat leidt tot vele vreemde en schokkende gebeurtenissen.

Quote Karin; Wanneer het lichaam wordt gevonden van een populaire politica is inspecteur John Engles de enige die denkt dat het geen ongeluk maar moord is. Samen met zijn collega Laura Sieberg komt Engles erachter dat er een geheim genootschap achter de moord zit. Het Amazoneverbond is een groep krijgsvrouwen die alles in het werk stelt om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen en daarbij ontzien ze niets of niemand.

Quote Anneke; In het eerste deel van boek wordt veelvuldig ingegaan op de verschillen tussen mannen & vrouwen en een stuk geschiedenis m.b.t. het ontstaan van de Amazones. Ook bloeit de liefde tussen John & Laura op. In het tweede deel vindt veel meer actie & spanning plaats en met behulp van een andere invloedrijke groep komen ze de Amazones op het spoor .......

Conclusie;

Quote Jolanda; Het boek bevat ook veel geschiedenis over de rol van de vrouw in de maatschappij. Maar ook actuele situaties in de wereld worden in dit boek beschreven.

Quote Karin; Het debuut van Ad van de Lisdonk en wat voor één!!Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Heel realistisch geschreven en je zit zo in de huid van de hoofdpersonages, mede omdat ook de dagdagelijkse dingen aan de orde komen. Het boek leest vlot en men krijgt een flink stuk geschiedenis mee, waar men toch wel aandachtig moet blijven om al de namen/woorden op te slaan. In het eerste deel krijgt men een hele uiteenzetting over het verschil van gevoelsbeleving tussen man en vrouw. Of dit een meerwaarde voor het verhaal is laat ik in het midden, maar ik vond het verrijkend.

Quote Patrice; Een niet alledaags onderwerp. De, onbesproken en onbekende, macht van de vrouwen. Een beetje ‘Bond-achtig’. Powervrouwen!

Quote Anneke; In het afsluitende deel lees je hoe de schrijver tot schrijven van dit verhaal is gekomen. Ik heb genoten van dit verrassende debuut van Ad van De Lisdonk. Het is in zeer begrijpelijke taal geschreven waardoor ik me gemakkelijk kon inleven in de gevoelens van de hoofdrolspelers.


Quote Patrice; Vanaf de eerste pagina zit ik in het boek. Het fascineert enorm. Hoe kan een man (Ad van de Lisdonk) zich zó identificeren met vrouwen? Ik ben benieuwd naar het volgende deel.

Quote Anna Jesse; het is zeker een zeer geslaagd verhaal, zo eentje waar je wat van opsteekt en toch spannend is. In sneltrein vaart wordt je dan ook door het boek heen geloodst, een prettige afwisseling van informatie over verschillende groepen vrouwen en actie houden je in de ban. Ad heeft een prettige schrijfstijl en de korte stukjes maken dat het boek snel weg leest.

Quote Jolanda; Ik vond het in het begin een lekker boek om te lezen, maar hoe verder ik kwam hoe moeilijker ik mijn aandacht er bij ik houden ,er werd teveel ingegaan op de politieke situaties.

Quote Karin; De spanning in het boek wordt langzaam opgebouwd en komt vooral tot uiting in het tweede deel. Men krijgt zowel actie als erotiek voorgeschoteld, onverwachte wendingen, een deel humor op zijn tijd, heden en verleden zijn mooi verweven met elkaar. Het boek blijft verrassen tot de laatste zin. Over dit boek is nagedacht!! Ik vond het een zeer aangenaam boek, waarbij je jezelf dikwijls de vraag stelt waar het verhaal naartoe gaat en wat het één met het ander te maken heeft, maar gaandeweg wordt alles duidelijk. Als debuut kan dit boek tellen, een dikke pluim op de hoed van Ad. Ik vind het zeker 4 sterren waard en kijk al uit naar zijn volgend.

Quote Patrice; De aansprekende karakters, de ‘honger’ naar meer, het gemak waarmee je leest en waarop het boek is geschreven, de opbouw van het verhaal en daarmee de spanning richting de plot zorgen voor mij dat dit boek vier sterren krijgt.

Quote Corina; Ondanks dat heb ik genoten van het boek en heeft het bij mij tot discussie geleidt met mijn vriendinnen over bijvoorbeeld "positieve discriminatie" en "het verschil tussen man en vrouw" Het einde was vreemd en in mijn ogen een open einde maar dat kan je ook zeker op een andere manier interpreteren. 4 sterren voor dit mooie debuut.

Quote Jolanda;  Verder een mooi en goed geschreven debuut!! Krijgt van mij 4 sterren

Quote Anneke; Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het 1e & 3de gedeelte van het boek. Wat meer beeldend en psychologisch is geschreven; waarom denken en handelen vrouwen zo en wat is reactie van de man daarop. Vond het heel herkenbaar en geeft stof tot nadenken.
Het 2de deel heeft wel meer vaart & actie maar ik vond het ook wel veel fictie, in werkelijkheid kunnen mensen vast niet zo gemakkelijk zo 'n hoge positie bekleden en aan kernbommen komen.
Ik beoordeel het boek dan ook met 4*

Quote Karin; De plot zit goed in elkaar, en weet je van begin tot eind te boeien. Wel wat voorspelbaar, maar goed geschreven zodat je toch door wilt lezen. Vond het wel een open einde, dus dit schreeuwt om een vervolg. Ik geef hem 4 sterren. 

Groepsbeoordeling;

Cover;  8 punten ( 1-10)
Conclusie;  **** (1 = slecht, 2= matig, 3= voldoende, 4= goed, 5= uitstekend)

Uitgever; De Crime Compagnie
Mei 2013
420 pagina's
Paperback en E-book

9789461090713

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...