maandag 11 mei 2015

Psychedelische thriller van Govert Derix

Nieuwe roman van Govert Derix

De sjamaan van Sevilla

Op 21 mei a.s. wordt de nieuwe roman van Govert Derix gepresenteerd in Boekhandel Dominicanen in Maastricht om 19.30 uur. Daarbij bent u natuurlijk van harte welkom.

Na Sterrenmoord en Gods geschenk is De sjamaan van Sevilla de derde roman van Govert Derix bij Uitgeverij TIC. Dit keer is het een even spannend als psychedelisch verhaal dat grotendeels in het Spaanse Sevilla speelt met zijn beroemde kathedraal en flamenco, maar ook de Braziliaanse jungle en een geheimzinnige thee, Cannes met het jaarlijkse filmfestival zijn belangrijke ingrediënten.
De presentatie wordt opgeluisterd door flamencomuzikante Annemiek Lebens. De eerste exemplaren worden overhandigd aan Jo Maes, directeur van het Huis voor de Zorg en Jean-Paul Toonen, directeur van mediabedrijf T36.
Korte inhoud:
De Spaanse sterregisseur Félix Quint en zijn tweelingbroer, flamencogitarist Gabriel, zijn op hun eigen wijze op zoek naar zichzelf en de essentie van het bestaan. Hun zoektochten krijgen een bijzondere wending door een geheimzinnige thee uit de Braziliaanse jungle. Gabriel groeit daardoor uit tot een sjamaan die door bekende persoonlijkheden wordt geconsulteerd. Félix haalt er de inspiratie uit voor zijn film Psychedelic Festival Ouverture.
Wanneer de president van de VS zich voor deze thee begint te interesseren, gaan allerlei alarmbellen rinkelen bij geheime diensten, regeringen en duistere krachten achter de schermen. Daarbij hebben ook Hogo Hohenheim, het gekke genie uit Kanne bij Maastricht en Diego, de wijze hond, hun aandeel in de gebeurtenissen.  Het komt tot een dramatisch hoogtepunt in de kathedraal van Sevilla bij de stoffelijke resten van Columbus’ zoon.

Titel: De sjamaan van Sevilla
Auteur: Govert Derix
ISBN: 978-94-91561-49-8
Prijs: € 19,90
Govert Derix (Horst, 1962) is filosoof, columnist en auteur van vele boeken. Zijn eerdere romans Sterrenmoord en Gods Geschenk oogstten veel lof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...