zondag 7 juni 2015

Samenloop voor Hoop


Samenloop voor hoop!


Bijna is het zover! 20 en 21 juni ga ik de samenloop voor hoop in Schalkhaar lopen. Een 24-uur durende wandelestafette die geheel in het teken van het KWF zal staan! Eind februari zag ik de oproep staan en vanaf dat moment bleef het in mijn hoofd spoken. Hier wilde ik aan meedoen, maar ook de twijfel sloeg toe…hoe zou ik in godsnaam een heel team bij elkaar kunnen krijgen? Na twee dagen de stoute schoenen aangetrokken en mijn nichtje gebeld of ze met me mee wilde lopen. Zij was gelijk enthousiast! Oke, stap 1 was dus gezet, ik had mijn eerste teamgenoot binnen! Hoe nu verder? Tja, waar zouden we zijn zonder face? Stap 2 was dus een oproep plaatsen op face met de vraag wie er met ons een team wilde vormen. Eerlijk gezegd was ik best een beetje huiverig, omdat mensen wel 15 euro inschrijfgeld moesten betalen, maar oh wat heb ik me weer schandelijk vergist in mijn medemens! Binnen een tijdsbestek van 2 uur had ik een team van 14 mensen bij elkaar, die inmiddels zelfs is uitgegroeid tot 18! Wat was en ben ik ongelofelijk trots! Het team The Purple Butterfly’s was nu echt een feit!


Op naar de volgende stap! Kaarsenzakken en polsbandjes verkopen , sponsors zoeken en artikelen verzamelen die we tijdens de samenloop op de braderie kunnen verkopen en wat zijn de mensen in mijn team fanatiek! We doen het echt samen! Uit onverwachtse hoek boden mensen aan om dingetjes voor ons te haken, om kaarsen en kaarten te maken zodat wij die tijdens de braderie kunnen verkopen! Menigmaal zat ik met tranen in mijn ogen, omdat er weer iemand belangeloos opstond om ons te sponsoren, zowel geldelijk als in goederen! Ze bestaan echt nog, de lieve mensen die vanuit hun hart geven! En oh wat voel ik me dankbaar hiervoor! Inmiddels kan ik dan ook melden dat ons team al een kleine 1300 euro ingezameld heeft!

Ons loopschema is klaar dus nu kunnen we ons voorbereiden op 24 uur non-stop doorgaan! 20 juni zullen we al vroeg op het sportcomplex de Horsterhoek te Schalkhaar aanwezig zijn, om onze kraam op te bouwen. Om 13.57 uur zal de burgermeester van Deventer het openingswoord voeren en vervolgens het startschot geven! De eerste ronde wordt gelopen door 25 survivors, (onder luid applaus van ons deelnemers) Dit zijn de mensen die strijden en/of gestreden hebben tegen deze vreselijke ziekte! Hierop zullen alle deelnemers (op dit moment 180) aansluiten. Vervolgens worden de survivors gedurende 24 uur in de watten gelegd! Pedicure, manicure, kappers, schoonheidspecialisten, goodybags, workshops etc. Vanaf dat moment is de estafette echt begonnen!
Gedurende de hele dag zal er live-muziek zijn, optredens van dansgroepen etc. ’S avonds om 23.00 uur begint de kaarsenceremonie. Tijdens deze cerremonie zullen een aantal mensen hun verhaal vertellen en worden er een paar toepasselijke liederen gezongen. Voor deze ceremonie hebben we kaarsenzakken verkocht waarop mensen een boodschap kunnen schrijven voor iemand die strijd, of iemand die ze zijn verloren. Deze kaarsenzakken worden langs de looproute gezet en daar lopen wij dus ’s nachts tussendoor! Vanwege geluidsoverlast mag er ’s nachts geen live-muziek gespeeld worden en moeten we het doen met de silence disco! Leuk denk ik, maar stiekem dacht ik wel: doe niet zo moeilijk, wij een nacht wakker dan de omstanders ook maar hahaha! Ik zelf ben een van de gelukkigen die tijdens de ceremonie ook nog met een fakkel mag lopen! Zondagmiddag wordt de laatste ronde ook weer gelopen door de survivors en alle deelnemers en dan is het evenement ten einde!

Ik heb er onwijs veel zin in! Heb het gevoel dat ik echt actief wat kan doen voor het KWF, maar dat is niet de enige reden waarom ik loop. Twee van mijn belangrijkste redenen zijn mijn broer en zus! Mijn broer die drie jaar geleden aan de gevolgen van kanker is overleden en mijn zus die negen maanden geleden aan kanker is overleden! Zij zijn mijn belangrijkste motivatie. Ik hoor veel mensen schrikken van het feit dat het 24 uur duurt, maar kom op zeg….wat is 24 uur op de strijd die velen moeten leveren? Helemaal niets toch? Wij zullen 24 uur lopen, herinneren, maar ook het leven vieren van hen die de strijd gewonnen hebben! Samen delen en beleven! 24 uur met een lach en een traan, waarin we met elkaar een eenheid zullen vormen tegen een ziekte die ons allemaal kan overkomen! Ik zal tijdens de estafette met trots een button dragen waarop mijn broer en zus afgebeeld zijn. Voor hen kwam redding te laat, maar hopelijk kunnen we het voor vele anderen de wereld uitlopen! Ik sta op tegen kanker!


Wil jij dit evenement bijwonen? Kom langs, beleef en deel het met ons samen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...