zaterdag 19 november 2016

Luana Lewis met Vergeet mij niet

Luana Lewis – Vergeet mij niet

Titel: Vergeet mij niet
Auteur: Luana Lewis
Uitgeverij: Cargo
Pagina’s: 288
Over de schrijfster:Luana Lewis is het pseudoniem van Sharon Lewis, geboren in Zimbabwe in 1970. Ze is klinisch psycholoog en daarnaast auteur. Lewis studeerde Engels en psychologie aan de University of Wit Water Frand en bleef tot haar dertigste in Zuid-Afrika. Daarna woonde ze voor een periode in Amsterdam, maar verhuisde uiteindelijk naar Buckinghamshire, Engeland, waar ze aan de Bath Spa University in Somerset een MA creative writing behaalde. In haar werk als psycholoog kreeg ze veel te maken met slachtoffers van diverse trauma’s. Hieruit vloeiden twee non-fictieboeken voort: Dealing with rape (1994) en An adult’s guide to childhood trauma (1999), die ze schreef onder haar eigen naam (Sharon Lewis). Het werk bracht zo veel stress met zich mee, met name de zaken waarbij ze als getuige-deskundige moest optreden, dat ze besloot een andere weg in te slaan.
Dicht bij mij (Don’t stand so close, 2013) is haar thrillerdebuut en vertelt over Stella, die vanwege pleinvrees al drie jaar het huis niet uit durft, maar gedwongen wordt te dealen met de traumatische herinneringen aan haar laatste zaak als psycholoog. Met deze thriller putte Lewis mede uit haar persoonlijke ervaringen.
Achterflap: 
Als het lichaam van de dochter van Rose gevonden wordt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar Rose twijfelt en heeft vragen waar niemand een goed antwoord op kan geven. Haar dochter was toch gelukkig? Had ze niet een liefdevolle man en een prachtige jonge dochter? De politie besluit verder onderzoek te doen. Heeft Vivien zelfmoord gepleegd, of is ze aangevallen? Wie heeft er iets te verbergen? Als Rose de geheimen in het leven van haar dochter leert kennen kan ze niet meer terug, ze zal de waarheid moeten weten.
Er zweeft een afschuwelijk beeld aan de rand van mijn blikveld en ik doe mijn best het weg te duwen, maar het gaat niet weg.
Wat ik van dit verhaal vind: Luana Lewis is voor mij een nieuwe schrijfster waar ik nog nooit eerder van had gehoord, op de zwarte cover prijken witte distels met daarin in het rood de titel Vergeet mij niet.
Het verhaal gaat van start met een spannende proloog, waarbij iemand op een dood meisje neerkijkt. Is diegene soms de moordenaar? Of is er iets anders aan de hand? 
Nieuwsgierig lees ik verder en maak kennis met Rose, de moeder van het overleden meisje Vivien.
Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, dit zorgt ervoor dat je je goed in kunt leven in het personage waarover het gaat, ook bij Rose was dat het geval, al vroeg ik me in het begin wel af hoe ze zich zo sterk kon houden, als je dochter net is overleden. Door middel van flashbacks maken we ook kennis met het leven van Vivien en langzaam wordt duidelijk hoe zij is.
Nadat het begin best spannend was, zakt het verhaal vanaf het proloog een beetje in en kabbelt het wat voort, ook de spanning is ver te zoeken. Als ik bijna aan het eind van het verhaal ben, word ik toch nog aangenaam verrast, als het verhaal compleet anders in elkaar steekt dan ik had verwacht. Dit maakt het voor mij toch nog enigszins goed.
Iets achter me vangt mij aandacht. Een geluid misschien, een windvlaag, of het gepiep van een scharnier.
Samenvatting: 
Luana Lewis heeft met Vergeet mij niet, best een aardig boek geschreven, niet echt spannend, maar wel dramatisch, wat mij op de valreep nog wist te verrassen.
Waardering:Plot: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 3
3 sterren voor Vergeet mij niet van Luana Lewis.
Heidi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...