vrijdag 24 maart 2017

Brooklyn van Colm Toibin

Titel: Brooklyn
Auteur: Colm Toibin
UItgeverij: De Geus

Flaptekst:
 De jonge Ierse Eilis emigreert naar Brooklyn voor een beter leven. Aanvankelijk heeft ze het niet naar haar zin, maar dankzij dansavonden op zaterdag en een studie boekhouden gaat ze zich er stilaan thuis voelen. Wanneer ze naar aanleiding van het overlijden van haar zus terugkeert naar haar vaderland loopt ze Jim, een oude bekende en nieuwe liefde, tegen het lijf. De keuze wordt hartverscheurend: teruggaan naar het spannende Amerika, waar ze samen is met Tony, of in het vertrouwde Ierland blijven voor Jim.

Mijn mening: 
Wat een tegenvaller is dit boek. Er gebeurt het hele verhaal niks bijzonders met Eilis, ze verhuist van locatie (van Ierland naar New York) maar daar zet ze hetzelfde leven en werk weer voort. Er overkomt haar niks ergs, ze hoeft weinig tot geen beslissingen te nemen, worstelt niet met gevoelens en heeft geen diepgaande gedachten. Een erg saai boek. Een eindeloze monoloog en erg ééndimensionale hoofdpersoon.

Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...