maandag 2 oktober 2023

Droom naar de toekomst van Rina Stam

 


Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie

 Flora woont alleen in Spanje en hoewel ze nog steeds wacht op de juiste bondgenoot is een relatie nu geen noodzaak meer. Haar ' beschermers' geven haar door om al haar bijzondere emoties creatief om te zetten . Met verf en kleur geeft ze al haar intense ervaringen vorm. Lodewijk is een goede vriend en ze is met vallen en opstaan haar authentieke zelf geworden. Ze besluit omdat ze gek is op andere culturen om deze opnieuw te gaan verkennen en krijgt intuïtief het idee om Marokko te bezoeken. Na een heftig ongeluk op haar bezinningsreis in Marrakesh beleeft ze een erg speciale fantasie of is het toch realiteit? Haar bijna -doodervaring brengt haar voor haar gevoel naar het paradijs, maar dan komt ze met een klap terug op aarde . Eerst is ze boos en verdrietig om dit vredige oord vol liefde en vergeving te moeten verlaten, maar al snel voelt ze aan dat haar taak hier nog niet afgerond is.

Rina Stam kreeg dit idee door van haar gids Harmen en zette beeld en gevoel om in inspirerende woorden. Deze roman is ongewoon mooi omdat hij gedurfde onderwerpen zoals het hiernamaals, bijna- dood ervaring, tweelingzielen en reïncarnatie vanuit verschillende standpunten bekijkt en je doet nadenken. De belangrijkste boodschap die ik zeker ga onthouden is dat het leven een speeltuin is. Vanuit verbinding leven en minder doen wat verwacht wordt maar juist wat goed voelt voor je ziel maakt het leven tot een geschenk . Dit is een prachtig einde van deze originele reeks omdat het de essentie van het leven vat en deze diepgaande vertelling tijd en ruimte overstijgt.

 4,5 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...