zondag 6 maart 2016

Julia's leesweek

De flow is back!

Ja! Ik ben weer heerlijk aan het lezen. Gisteren zelfs vergeten om te gaan koken omdat het boek uit moest.
En vandaag ( vrijdag ) gewoon een heel boek gelezen, van kaft tot kaft. Was ook wel hard nodig, want het schoot niet erg op de laatste weken.

Het was een redelijk rustige week.
Zaterdag gezellig samen geweest met een stapeltje vriendinnen. Meiden die ik al erg lang ken, mijn oudste vriendin ken ik zo ongeveer vanaf onze geboorte. En de anderen ken ik inmiddels ook al ruim 20 jaar. Lieve, dierbare meiden!
Het was een leuk tentje waar we afgesproken hadden. Met heerlijke aparte smaken koffie en de worteltaart....Om van te watertanden!

Woensdag hadden we een gesprek van de thuiszorgorganisatie van mijn ouders. Bij mijn ouders thuis. Was een goed en zinvol gesprek. Grappig detail: de nieuwe leidinggevende die ook mee was heeft op dezelfde HBO als ik gezeten. Ik ben daar begonnen in 1992 en hij studeerde in 1993 af. Leuk herinneringen aan het gebouw ( met nonnen over het binnenterrein ) en docenten opgehaald.

Maar goed, het lezen....Wat las ik de afgelopen week?
* De Campus van Nathalie Pagie
  Leuk en spannend boek. De spanning zit hem niet zozeer in wie het gedaan heeft, dat was vrij voor de hand liggend ( vond ik ).       Maar de ontknoping was zeer de moeite waard.
* Complex van Marelle Boersma
  Zeker niet haar beste boek! Vond hem eerlijk gezegd wat tegenvallen. Gelukkig is Marelle in de loop van de tijd beter gaan               schrijven. Vind ik dan he.
* De kleine getuige van Jodi Picoult
  Geen boek waar je heel blij van wordt. Maar wel ontzettend goed! De details zijn waarheidsgetrouw geschreven, zelfs zo dat het     bij sommige stukjes te dichtbij kwam....Heel indrukwekkend.
* Nachtblauw van Simone van der Vlugt
  In 1 dag uitgelezen. Toen ik eenmaal begonnen was kon ik het met geen mogelijkheid meer wegleggen. En dan te bedenken dat     ik voor De lege stad nog nooit een historische roman van haar gelezen had, omdat ik dacht dat ik er niks aan zou vinden...Daar       denk ik inmiddels heel anders over!
 
En wat lees ik nu?
* Nodig van Joelle Charbonneau
  Het schoot niet heel erg op met dit boek. Het kon mij niet boeien. Ik heb het maar even opzij gelegd en ben een ander boek gaan     lezen. Goede beslissing, want nu heb ik het bijna uit. En is het spannend!
* Off piste van Linda van Rijn
  Gewoon weer even lekker voor tussendoor. Niet te moeilijk, verstand op 0 en lezen.

Ook ga ik deze week beginnen met het proeflezen van een manuscript. Spannend en erg leuk om te doen.

Fijne leesweek. Enne...

Geniet en lees nooit met mate!


xxx Julia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...