maandag 9 november 2015

High tea met Sandra J. Paul

Verslag High tea met auteur Sandra J. Paul
7-11-2015 bij Boulanger Artisanal in Breda.

Sandra debuteert in Nederland met haar boek Het eiland, het betreft een Young Adult thriller en is het eerste deel in een serie van vier. Het boek is in België al een maand eerder uitgekomen, het grappige is dat er een Nederlandse en een Belgische versie van het boek bestaat. In de Nederlandse versie zijn veel woorden en de zinsopbouw uit het Vlaams aangepast naar het Nederlands. Ook is de lay-out en de cover van het boek anders vormgegeven. Deel twee en drie zijn ook al klaar, deel twee verschijnt in december in België en Sandra hoopt dat in september de volledige serie te koop zal zijn.

We worden ontvangen in een gezellige bakkerij annex eettentje en worden boven met het selecte groepje rond een grote tafel gezet. Sandra heeft haar vrouw en één van haar zoons meegenomen naar de high tea. Van Scelta Publishers krijgt iedereen een rijk gevulde goodiebag uitgereikt met uiteraard een exemplaar van Het eiland erin. Iedereen is blij verrast met de goed gevulde goodiebag waar onder andere ook nog een leuke mok in zit en een cadeaubon van Scelta Publishers.
Terwijl het lekkers op tafel komt en de thee wordt ingeschonken, stelt iedereen zich kort voor en krijgt de kans om vragen te stellen aan Sandra.

Het eiland zou wat weg hebben van de serie Lost, Sandra geeft aan dat zij haar inspiratie hier niet vandaan heeft. Ze had een opzet voor dit verhaal 10 jaar terug al in de vorm van een kinderboek geschreven, maar heeft hier toen niks mee gedaan. De opzet die ze liggen had, heeft ze aangepast naar een Young Adult door de hoofdpersoon 8 jaar ouder te laten zijn. De opzet van het “verlaten” eiland is hetzelfde gebleven alleen wordt er nu meer ingegaan op hoe een persoon op deze situatie zou reageren.
In alle boeken zit een paranormaal tintje verwerkt, Sandra heeft hier veel interesse in waardoor ze ook altijd graag naar X-files kijkt.

Begin deze maand is er ook een thriller van haar uitgekomen Azerty, deze is nog niet in de winkels verkrijgbaar omdat ze dit boek vorige maand nog maar geschreven heeft. Ze werd gebeld of ze niet nog iets had liggen voor op de Boekenbeurs in Antwerpen. Ze heeft een bestaand manuscript gepakt en is dit gaan bewerken en verder uitschrijven. In 10 dagen tijd is het geschreven, nagelezen, gedrukt en dezelfde dag lagen de boeken op de Boekenbeurs.

Tijdens de vragenronde vertelt Sandra ook heel veel achtergrond en wordt ze regelmatig aangevuld door verhalen van haar vrouw en zoon. Er hangt een gezellige open sfeer en iedereen voelt zich op zijn gemak.
De hapjes en thee smaken uitstekend en gaan er bij iedereen goed in.

Sandra vertelt dat ze constant met haar boek en personages bezig is, in bed, tijdens het autorijden. Ze is veel onderweg waardoor ze in de auto veel tijd heeft om aan haar boek te denken, ze is naast auteur ook IT-er met een eigen bedrijf. Daarnaast is muziek ook echt een trigger voor bepaalde scenes en dan vooral de sfeer die de muziek uitdraagt.
Wat betreft haar schrijfritueel is ze verslaafd aan letterkoekjes en groene thee, die mogen dus zeker nooit ontbreken als ze aan het schrijven is. Ze vertelt dat ze jammer genoeg veel te weinig tijd heeft om zelf nog te lezen, maar als ze leest, dan het liefst Engelstalig. Hierbij is Jodi Picoult één van de favorieten.

Deze leuke high tea werd georganiseerd door Scelta Publishers, een jonge uitgeverij. Ze bestaan nog maar twee jaar en doen het rustig aan. Ze nemen ook niet alle manuscripten aan die ze toegezonden krijgen maar selecteren heel kritisch wat het uitgeven waard is. Een bekendere naam die door Scelta wordt uitgegeven in Chinouk Thijssen van de YA-thriller Hij is van mij.

Nadat iedereen zich helemaal vol heeft gegeten aan alle lekkere hapjes en vol zit van alle koppen thee, is het tijd om de boeken te laten signeren en op de foto te gaan met Sandra. Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad. Sandra is een erg vriendelijke en open vrouw. Ze vertelt graag over haar leven en haar boeken en geeft overal antwoord op.


Kortom, het was een zeer geslaagde en gezellige middag met lekker eten en goed gezelschap. En de mooie goodiebag was een erg leuk cadeautje als herinnering aan deze leuke middag!

Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...