De Antilliaanse chef Jurino Ignacio heeft alle denkbare recepten uit de Antillianse keuken in één kookboek samengevoegd. In De complete Antilliaanse keuken vind je driehonderd recepten voor onder andere hapjes, snoepgoed en hoofdgerechten.
Mijn eerste indruk was meteen een kleine kreet van plezier. Het is heerlijk als een kookboek een hardcover heeft en mooi glanzend papier, dat geeft mij meteen een luxe gevoel. Het kookboek staat bomvol recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. De cover zelf doet je meteen al watertanden.
Zodra je het boek openslaat, vind je handige opmerkingen bij de recepten en iets van de auteur zelf. De inhoudsopgave is duidelijk en onderverdeeld in diverse categorieën. Handig als je alleen op zoek bent naar bijvoorbeeld een stoofschotel of een bijgerecht. Maar ook snoepjes en lekkere drankjes zijn een aanrader om door te bladeren. Elk recept is voorzien van een kleine foto, af een toe is het een pagina vullende foto. De foto's zijn duidelijk en helder en je weet precies hoe het gerecht eruit hoort te zien of welk hoofdingrediënt gebruikt is. Het fijne aan dit boek is dat er geen gebruik is gemaakt van opsmuk. Dat maakt het koken simpel en het scheelt heel veel leestijd!
Uit dit kookboek heb ik een recept getest, namelijk: Piská na Fornu. Dit gerecht heeft een heerlijke verse vis (kan je zelf fileren of het laten doen door de visboer) gevuld met een mengsel van een pepertje, knoflook, oregano, komijn, peper en zout. Op de vis leg je verse takken rozemarijn en tomaatjes ernaast. Tijdens de bereiding in de oven vult het huis zich met een heerlijke geur. Mijn man is niet echt een visliefhebber dus het was een grote gok om het te maken, maar hij heeft alles tot op de graat afgekluifd! In principe kan je wel wat minder knoflook gebruiken dan staat aangegeven, maar hij is goed gekeurd. Alles is duidelijk en helder geschreven, dus ik ben erg positief.
Ik raad dit kookboek echt aan als je eens wat anders wil koken of meer Antilliaanse gerechten wil proeven. Door de duidelijke omschrijving kan het gerecht al bijna niet mislukken. Wel geef ik de tip mee om eerst goed in de buurt te kijken of alle winkels bepaalde ingrediënten hebben of besteld kunnen worden, maar er staan genoeg recepten in om je mee te vermaken. Lees, kook en geniet van elke hap vol heerlijkheden
Tamara
Geen opmerkingen:
Een reactie posten