donderdag 22 oktober 2015

Een schitterend ongeluk van Inge Ipenburg

Je wordt meegenomen in de levens van Merel, Karin, Jasper, Timo en Daniël. Aan de zijlijn loopt het levensverhaal van Sammy. In korte hoofdstukken die steeds vanuit een ander hoofdpersoon wordt verteld, kom je langzaam achter de sterke band van vriendschap. Wisselende tijdsperiodes maakt dat je wel moet opletten, maar het zorgt er ook voor dat je de groep steeds beter begrijpt en toch af en toe denkt " hoe kan dat nou allemaal?".
Alle personages ontwikkelen zich gestaag in het boek en je voelt met iedereen mee. Alleen Daniël (Don) komt pas laat echt aan bod en dat vind ik enerzijds wel jammer. Het plot is top bedacht en had ik zeker niet verwacht. Geen "eind goed al goed" einde maar wel het perfecte einde.

Vriendschap..... Een raar ding.... Wil je echt alles weten van je beste vrienden? Wil je dat hun echt alles van jou weten? Vragen die in het boek gesteld worden. Want al zeggen alle hoofdpersonen dat ze altijd eerlijk zullen zijn, ze weten in de huidige tijd elk voor zich dat het niet zo is, maar hoe vertel je dat? Door het ongeluk komt er een bedrog uit en daarna gaat het in stroomversnelling, mooi gedaan en zeer realistisch beschreven. Echt een aanrader als je van nadenken houdt tijdens en na het lezen. Want ook nadat ik het boek dichtsloeg bleef het me bezig houden. Echt top!

Corina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...