zaterdag 17 september 2016

Kim Feenstra's favoriete boek

Kim Feenstra vertelde in Late Night bij Humberto Tan over haar favoriete boek: De wereld van Sofie. Op haar 13e had ze het boek van haar oom gekregen. Toen dacht ze van had je me niet iets leuks kunnen geven? Na 1,5 jaar is ze begonnen met het lezen en heeft er vrij lang over gedaan vertelde ze zelf. Maar nu is het een van haar favoriete boeken.

Deze roman over de geschiedenis van de westerse filosofie is een spannend verhaal, een detective én een naslagwerk in één: een intrigerende roman die iedereen zal aanspreken die iets over zichzelf en de wereld om zich heen wil leren. We volgen twee ondernemende tienermeisjes en een geheimzinnige briefschrijver en komen terecht in een wervelende speurtocht die tot antwoorden leidt die op hun beurt weer nieuwe vragen oproepen. We krijgen een onderhoudend en origineel beeld van de wereld van de eerste Griekse filosofen tot heden. Het boek is al vijftien jaar een internationale bestseller en is uitgegroeid tot dé klassieker over dit onderwerp voor het hele gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...