donderdag 15 september 2016

November 20e Lezersfeest

Op zaterdag 12 november vindt de 20e editie van het Lezersfeest in rotterdam plaats.
Volgens het persbericht belooft het dit jaar een extra feestelijke jubileumeditie te worden met een uitgebreid programma van literaire helden. Op het programma staan onder anderen Herman Koch, Saskia Noort, Marcel Möring, Nelleke Noordervliet, Nico Dijkshoorn en Jules Deelder. Van Vlaamse bodem geven o.a. Griet Op de Beeck, Herman Brusselmans en Dimitri Verhulst acte de présence.  Lekkere hapjes en drankjes en spannende acts op onverwachte locaties door de bibliotheek maken de avond compleet. Vanaf middernacht wordt het Lezersfeest in stijl swingend afgesloten. 
Voor deze jubileumeditie maken de boekenkasten plaats voor negen podia met een uiteenlopend avondprogramma van interviews, workshops, muziek, voordrachten, surprise acts en nog veel meer. Auteurs signeren er ook hun nieuwste boeken. De komende weken worden steeds meer optredende auteurs en acts bekend gemaakt.
De centrale hal wordt voor het Lezersfeest in samenwerking met Dagblad Metro weer omgetoverd tot Metro Hal. In het kader van het jubileum staan hier een aantal helden op het podium die hier al eerder een memorabel optreden gaven. Herman Brusselmans, Nico Dijkshoorn en Jules Deelder zijn van de partij. Metro-columniste Elfie Tromp opent het programma met een speciale Lezersfeestcolumn. Daarnaast kan het publiek mooie prijzen winnen bij een feestelijke Lezersfeest-jubileumquiz!
 In de twee verschillende talkshows zijn Herman Koch, Saskia Noort, Karin Amatmoekrim, Gerbrand Bakker en Nyk de Vries te gast. Tussendoor spelen singer-songwriters van Bastaard Platen Nederlandstalige muziek met teksten die er wél toe doen. De avond wordt afgesloten met een bijzonder optreden van Wim Helsen. Hij geeft twee maal een lezing met teksten van JMH Berckmans, hetgeen een grappig, mooi en ontroerend geheel belooft te worden.
Al vanaf de allereerste editie is het podium op de tweede verdieping de plek waar ‘grote namen’ geïnterviewd worden over recent verschenen werk. Zo ook tijdens de jubileumeditie. Presentator Margot Dijkgraaf gaat in gesprek met Dimitri Verhulst, Griet Op de Beeck, Marcel Möring, Herman Koch, Saskia Noort en Nelleke Noordervliet.
Ook nieuw schrijverstalent komt aan bod op het Lezersfeest. Presentator Oscar Kocken interviewt Inge Schilperoord, Roelof ten Napel, Roos van Rijswijk en Judith Eykelenboom over hun debuut en plannen voor hun tweede boek, dat ze met een beurs van het Nederlands Letterenfonds gaan schrijven.
Op zaterdag 17 september start de online kaartverkoop via lezersfeest.nl. Kaarten zijn vanaf dat moment ook te koop bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam en de boekhandels Donner, v/h van Gennep, Snoek en Maximus Hillegersberg. Toegangskaarten € 19,50 / studenten, CJP’ers en 65-plussers € 16,50 / Rotterdampashouders en leden van Bibliotheek Rotterdam € 14,-.


Het Lezersfeest is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de literaire festivalwereld. Het evenement is een plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten en een plek waar men op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste boeken en actuele auteurs. Het Lezersfeest weet op een laagdrempelige manier bezoekers kennis te laten maken met en te interesseren voor lezen en literatuur en combineert succesvol inhoud met ontspanning.


Bron: persbericht Het lezersfeest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...