woensdag 22 maart 2017

In de brievenbus: De jongen en de dood

In het pas verschenen literiare prentenboek De jongen en de dood bezoekt een jongen zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Terwijl hij op de rand van het ziekbed zit, is de jongen er onverwachts getuige van dat zijn grootvader de laatste adem uitblaast. Had hij niet van dat frambozentaartje moeten eten? Oorzaak en gevolg, woede en angst buitelen in het hoofd van het kind over elkaar heen en vormen daar een nieuwe werkelijkheid, waarin hij zijn grootvader moet zien te verdedigen tegen mythische wezens en duistere demonen die de oude man de onderwereld in willen slepen. Kan de jongen de oude man nog redden?

Een prentenboek alleen voor kinderen? Vroeger misschien en bovendien kan ik zeer genieten van mooi uitgegeven prentenboeken voor kinderen, maar wta een genot als De jongen en de dood door de bus valt. Tekeningen gemaakt door Victor Meijer die oa Hendrik Groen zijn gezicht gaf. Meijer heeft een duidelijke eigen stijl die als je niet wist dat Hendrik Groen door hem getekend is, gelijk de beroemde omslagen zouden oproepen. Ik heb deze middag genoten van het boek en zal binnenkort weer opnieuw door het boek gaan en een recensie maken van dit prachtig literair prentenboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...