maandag 3 december 2018

De leestips zijn bekend

Leestips Jonge Jury 2019 bekend

Voor de achttiende editie van de Jonge Jury lezen weer duizenden jongeren tussen de 12 en 16 jaar de boeken die in aanmerking komen voor de Prijs van de Jonge Jury 2019.  Het Jonge Jury Boekgenootschap draagt een selectie van Leestips aan om de leerlingen te helpen bij het maken van hun keuze.


Lezen

Jongeren die lezen voor de Jonge Jury kunnen kiezen uit alle oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken die in 2018 zijn uitgekomen. Om de leerlingen wegwijs te maken in dit grote aanbod hebben de tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap tien Leestips uitgekozen. De elfde Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. 
De vier grote methoden Nederlands (Nieuw Nederlands, Op Niveau, Plot 26 en Ta!ent) ondersteunen de gratis aangeboden lesbrieven, gebaseerd op de elf Leestips. Het lesmateriaal sluit hierdoor naadloos aan op de onderbouwkerndoelen van de niveaus vmbo-basis-kader-theoretisch, havo en vwo.

De Leestips*:

Dansen in diep water – Laure Van den Broeck

Fright Night – Maren Stoffels
Heerestraat & Rozenlaan. Mijn rampzalige leven in twee huizen – Carlie van Tongeren
Kinderen van de Eindeloze Vlakte – Ellen van Velzen
Mathilde, ik kom je halen – Inez van Loon
Naar de rand van de wereld – Dirk Weber
Snitch – Margje Woodrow
Syntopia – Tanja de Jonge
Verdrinken – Marlies Slegers
Volle Maen – Luc Hanegreefs
Wild – Mel Wallis de Vries (wildcard)
*op alfabetische volgorde van titel

Stemmen

Van 1 januari tot 1 mei stemmen jongeren op hun favoriete boek via de online stemmodule of de stemansicht. De drie boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2019 en in mei bekendgemaakt.

Vieren

De titel waarop het meest wordt gestemd, wint de Prijs van de Jonge Jury 2019. De schrijver van het winnende boek ontvangt deze publieksprijs voor jeugdliteratuur tijdens de Dag van de Jonge Jury op 5 juni in TivoliVredenburg te Utrecht. Tijdens dit educatieve evenement zal de winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs ook zijn prijs in ontvangst nemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...