maandag 28 december 2015

Top drie van slechtste boeken van 2015

Aan het einde van het  jaar verschijnen overal lijstjes met de beste boeken van een jaar. Maar laten we eens kijken naar welke boeken de top drie van slechtste boeken van 2015 vormen:
Met stip op nummer 1  staat Beklemd van Corinne Vlaminckx. 
Misschien wel het slechtste boek van de afgelopen jaar wat we hebben moeten lezen. Moeten ja, want een boek behoor je uit te lezen. Maar wat een ongelofelijk waardeloos slecht verhaal. 
Een dood kind , gedood door de net iets oudere oppas, wat toch niet dood is en opgegraven wordt door de stalker van de oppas (bent u er nog?). Deze stalker houdt het kind verborgen. De jonge oppas lukt het om haar hele leven lang te zwijgen over de dood van het jongetje. Niemand merkt iets aan haar... Bijzonder.
Dan komt de  jongen na 20 jaar terug naar Nederland. En wie loopt hij tegen het lijf, net in het land zijnde.... Raad u het al? Jaaaaa, de oppas van toen.
Natuurlijk zien kleine kinderen er na 20 jaar precies zo uit dat je ze gelijk herkend. Zo gaat het Beklemd elke pagina door. Het boek hangt van de ongeloofwaardigheden aan elkaar. Alles is te ver gezocht en niet geloofwaardig gebracht. De  zogenaamde "ontknoping" sloeg helemaal alles. Je ziet het van verre aankomen ondanks dat het totaal nergens op slaat!

Op nummer 2 staat Zuur van Anja Feliers
Het hele boek staat vol met fouten qua taal en zinsopbouw. Verder is het verhaal langdradig en saai!!! 
Een ontknoping die van geen kant klopt en zo vreselijk uit de lucht komt vallen dat je denkt "waarom doe je je lezers dit aan?" 
Nu schijnen veel mensen het heel verrassend te vinden dat Feliers over een transgender schrijft, maar dat was een extra tegenvaller dat deze modetrend gebruikt werd.En op plaats 3 is daar "Sarah" van Phillip le Bon. 
Gatverdarrie,wat een vreselijk vies , grof , lomp en onnodig boek.
Geschreven om vooral mensen te choqueren. Als een klein jochie wat laat zien hoeveel vieze woordjes hij kan zeggen. Heeft duidelijk vroeger een hoop gemist en zijn prepuberale fase overgeslagen en moet die nu inhalen. 
En dan zijn er mensen die dit boek oprecht goed vinden?! 
Maar ja, er zijn inderdaad mensen die echt aan seks met honden doen, dus zullen deze scene in het boek erg opwindend vinden.
Wat komt een mens te kort in het dagelijkse leven als je dit boek spannend en opwindend vindt?

Er was 1 groot pluspunt aan deze drie boeken: namelijk dat we er geen euro voor betaald hebben. Je zou verdorie maar 19,95 weggooien...
Dat we in 2016 van zulk slechte lectuur verschoond mogen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...