donderdag 10 december 2015

Water in de mond straks in januari met dit boek

Drie eeuwen Barcelona, drie sterke vrouwen
en de verrukking van chocolade
Verlangen naar chocolade
– Care Santos

Tegen het decor van de zich ontwikkelende wereldstad Barcelona speelt zich het leven af van drie vrouwen: Sarah, Candida en Mariana. Drie totaal verschillende vrouwen uit drie verschillende eeuwen. Wat hen bindt is een verlangen naar chocolade.
Sarah heeft in de twintigste eeuw een gepassioneerde relatie met de uitvinder van drie chocoladebonbons. Candida, in de negentiende eeuw, zoekt meer spanning dan de verfijnde chocolade die haar echtgenoot maakt en gaat ervandoor met een Napolitaanse tenor. Mariana is het middelpunt van een complot in de achttiende eeuw, wanneer de koningen van Frankrijk en Engeland het geheim van haar cacaobonenmaler proberen te bemachtigen. Ze krijgt een uiterst kostbare chocoladekan cadeau, die na allerlei verwikkelingen via Candida uiteindelijk in de handen van Sarah komt – waarna de geschiedenis abrupt tot stilstand komt in onze eigen tijd.

Care Santos vertelt deze geschiedenis van chocolade op een zo aanstekelijke manier dat het water de lezer in de mond loopt.

12 januari 2016


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...