zaterdag 5 december 2015

Mannen: de waarheid door Jan Heemskerk en Marcel Langedijk


Waarom vragen mannen nooit de weg? Zijn mannen ijdel? Waarom appen mannen nooit terug? Waarom kunnen mannen maar een ding tegelijk? Eindelijk: het eerlijke antwoord op alle vragen waar elke vrouw al jaren mee rondloopt. Eindelijk inzicht in de manier van denken en handelen die mannen al sinds mensenheugenis zo krachtig, innovatief, succesvol en onuitstaanbaar maakt.


Ach, hoeveel discussies voer je met vriendinnen over dat vreemde soort : De Man?
Die niet weet hoe een wasmachine werkt, maar wel de hele auto uitelkaar haalt.
Die altijd met zijn allen rond de bbq staat maar de keuken niet kan vinden. Die een vrouw zoekt die op zijn moeder lijkt. Die applaus moet als hij wat gedaan heeft in huis, die een middagje oppast op zijn kinderen als jij een middag weggaat enz enz.
Ik snap juist vrouwen niet dat zij, vaak naast hun eigen baan, alles lijken te doen: het hele huishouden, alles met de kinderen (tandarts, school, verjaardagen vriendjes), hun eigen kadootjes kopen voor kerst en verjaardag en dan ook nog met de benen wijd gaan als het mannetje wil en jij eigenlijk geen zin hebt.
Waaaaaarom?
Er is iets faliekant ooit mis gegaan: vroeger zorgden mannen voor het inkomen en wij voor het huishouden. Nee wij gaan ook werken en doen nog alles.
Schapen zijn het die vrouwen..
Maar dit boekje zegt de oplossingen te hebben. In een quasi grappige direct aansprekende manier geven de twee heren die het boekje bijelkaar schraapten antwoorden op vragen als waarom elke man vreemdgaat, 1 ding tegelijk kan, altijd door blijft rijden al wete de hele auto inclusie hij zelf dat hij verkeerd reed.
De eerste geven mij nog een lach of glimlach. Dan gaat het eentonige toontje vervelen tot zelfs irriteren steeds verder lezend. Tussendoor krijg je sekstips als dat je niet moet faken, vaker moet willen, het iniatief moet nemen om het leuker te gaan krijgen.
M.a.w vrouwen: doe eens naast wat je allemaal al doet eens beter je best! Dit boekje zal beter gelezen worden door mannen in de kroeg met elkaar dan kunnen ze brullend op de tafel slaan met een vuist en een tiende bier bestellen. En volgzame vrouwtjes kunnen dan snappen hoe het mannetje inelkaar zit...
Voor elk zelf nadenkende vrouw die niet bang op haar 30e is om over te gaan blijven: begin er niet aan.
Aan dit boekje. Oppervlakkig, ongrappig,te simpel en dan ook ongoed ;)


Ink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...