woensdag 22 juni 2016

Harry Potter en het vervloekte kind

Bij uitgeverij De Harmonie verschijnt in november van dit jaar een speciale eerste editie van de Nederlandse vertaling van de toneeltekst Harry Potter and The Cursed Child Parts I & II, een origineel, nieuw verhaal van de hand van J.K. RowlingJohn Tiffany en Jack Thorne.
Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremi√®re van het stuk zal plaatsvinden in West End in Londen op 30 juli 2016.
Het is negentien jaar na Harry Potters laatste avontuur. Zijn leven was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.
De eerste editie van Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee bevat een vroege versie van de toneeltekst zoals die tijdens de repetities gebruikt is. Deze zal aangepast worden naar gelang de definitieve uitvoering van het toneelstuk. Derhalve zal deze editie slechts korte tijd verkrijgbaar zijn, waarna de definitieve ‘Collector’s Edition’ zal volgen. De speciale eerste editie zal verkrijgbaar zijn tot de definitieve editie van het toneelstuk verschijnt in de loop van 2017.
Bron: Persbericht en Heban

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...