donderdag 10 november 2016

Coffee Company Awart Short Novel

Vorige week dinsdag is de internationale writing challenge ‘NaNoWriMo’ van start gegaan! Tijdens de National November Writing Month proberen aspirant schrijvers 50.000 woorden neer te pennen in slechts één maand!
Voor de Coffeecompany Short Novel Award kan je bij een minimum van 10.000 woorden al meedoen. Dit kan je al halen door per dag rond de 400 woorden te schrijven. Dit kan makkelijk als je beseft dat een gemiddeld boodschappenlijstje al 70 woorden telt!
Toch een beetje angstig om te schrijven? Binnenkort geven wij workshops tegen writer’s block en deadlinestress, houd onze sociale media dus in de gaten!

Jurylid: Maartje Kroonen

ccsna-quotes-uitsn-maartjekroonenMaartje Kroonen is elke dag bezig met het vinden van het juiste boek voor de juiste persoon. Ze is boekverkoper en beheert de afdeling bellettrie bij een van de weinige grote onafhankelijke Nederlandse literaire boekhandels: Athenaeum Boekhandel aan het Spui in Amsterdam. Eerder jureerde ze voor de Europese Literatuurprijs en de C.C.S. Crone-prijs.
De favoriete short novel van Maartje is Heart of Darkness van Joseph Conrad. ‘Conrad beschrijft de mens in al zijn facetten en heeft er minder dan honderd pagina’s voor nodig om jou als lezer te laten wankelen. Wanneer we slechts naar de lengte kijken is het een short novel, inhoudelijk omvat het echter een onbegrensde wereld. Misschien is dat voor mij ook direct een van de kenmerken van een goede short novel.’

Jurylid: Haro Kraak

ccsna-quotes-uitsn-harokraakHaro Kraak (1986) is verslaggever en tv-recensent bij de Volkskrant en schreef korte verhalen voor RevisorAlice en De Optimist. Hij deed mee aan de landelijke finale van Write Now! en zit in de jury’s van de Nipkowschijf en de Meestervertellers-prijs voor verhalende journalistiek. Dit jaar debuteerde hij met de lovend ontvangen roman Lekhoofd.
Haro leest het liefst zijn favoriete short novel Bright Lights, Big City onder het genot van een flat white.

Jurylid: Janneke Siebelink

Janneke Siebelink is al meer dan vijftien jaar actief als ccsna-quotes-uitsn-jannekesiebelink
redacteur, ghostwriter en journalist. Als hoofdredacteur boeken bij bol.com leest ze alle genres en voelt ze exact aan welke titels zullen aanslaan bij het grote publiek. Onlangs lanceerde ze het bol.com Lees Magazine (lees.bol.com), een platform waarop het verhaal achter het verhaal wordt verteld. Want, stelt Janneke: “Alles in een boek heeft een reden, vaak nog meer dan in het leven zelf.”
Om indruk te maken heeft een short novel voor Janneke niet alleen een duidelijke setting en een kernprobleem nodig; het verhaal moet ook origineel en gedurfd zijn. Werk van auteurs met lef blijft haar bij: “Een goede short novel is als een kooltje dat nog dagen na blijft gloeien in je gedachten.”

Jurylid: Auke Hulst

ccsna-quotes-uitsn-aukehulstAuke Hulst (1975) debuteerde in 2006 met zijn roman Jij en ik en alles daartussenin. Zijn grote doorbaak kwam met zijn vierde, sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Hulsts werk werd bekroond met een Cutting Edge Award, de prijs voor het Beste Groninger Boek, de Harland Awards Romanprijs, de Reinaert-trofee en de Langs de Leeuw Literatuurprijs. Zijn nieuwste roman, En ik herinner me Titus Broederland, is net verschenen.
Auke zal bij het jureren letten op stijl: “I’m a sucker for style. Of beter: voor een stem, wat meer is dan stijl alleen. Een stem is een stijl die gevoed is door een dwingende persoonlijkheid en een dwingend wereldbeeld. Die dus óók inhoud is. Onvermijdelijk. Altijd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...