maandag 25 december 2017

Om deze boeken moest ik huilen...door Suzanne

'Mijn vriend Ben' (Julia Romp) en 'Een held van een hond' (Allen Parton & Sandra Parton).

Ben is een klein, zwart-wit zwerfkatje dat bij Julia in Londen is komen aanlopen. Hij kan het uitstekend vinden met Julias negenjarige zoon George. George is autistisch en leeft helemaal op door Ben, hij praat zelfs weer met zijn moeder. Maar als Ben op een dag spoorloos verdwijnt is George helemaal van slag. Wanhopig zet Julia een grote zoekactie op touw, maanden gaan voorbij, totdat er een telefoontje komt uit het tachtig kilometer verder gelegen Brighton.

Een held van een hond:

Allen Parton werd begin jaren negentig als militair tijdens de Golfoorlog uitgezonden, terwijl zijn vrouw thuis met twee jonge kinderen achterbleef. Tijdens een ongeluk liep Allen een ernstige hoofdwond op dat hij zwaar gehandicapt werd en zelfs het grootste deel van zijn geheugen kwijt was - hij kon zich zijn vrouw en zijn kinderen niet eens herinneren... Sandra was opgeleid als verpleegster en hoopte door intensieve zorg Allen te helpen. Jaren van revalidatie hielpen wel iets,
maar de Allen van na het ongeluk was niet meer de Allen aan wie ze ooit haar jawoord gaf. Sandra moet alles op alles zetten om haar echtgenoot, en de vader van haar twee kinderen, niet voorgoed te verliezen. En toen was daar Endal: een labradorpuppy met zijn eigen problemen. Een banjer, die zich keer op keer in de nesten werkte. Tot hij Allen en Sandra in zijn hondenhart sloot, en vanaf dat moment hun wereld compleet veranderde met zijn hulp, liefde en streken. Dit is hun inspirerende verhaal.

Dit zijn 2 van de boeken die mij ontroeren. Het zijn allebei boeken die de band omschrijven die je in dit geval met een kat of een hond kunt hebben. Daarnaast wordt ook heel mooi beschreven wat een dier zowel mentaal als fysiek voor ons kan betekenen. Ik hou zelf ook heel erg van dieren en dit is dan ook heel herkenbaar voor mij! De band die je met een dier kunt hebben is gewoon super mooi!! Deze boeken zijn dan ook zeker aanraders!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...