woensdag 13 december 2017

De zeven zussen van Lucinda Riley

Titel: De zeven zussen
Schrijfster: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers BV.
Verschijningsdatum: September 2017


Over de schrijfster:
Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Achterflap:
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mijn mening:
Goede boeken kunnen niet dik genoeg zijn, maar wat als een boek slecht is e je moet dan ruim zeshonderd bladzijdes lezen?
De zusjes DÁpliese, luisterend naar de namen Maia, Ally (Acyone), Star (Asterope), Cece (Celaeno), Tiggy (Taygete), Electra en Merope (zij is afwezig) weten geen van allen hoe ze bij Pa Salt terecht zijn gekomen, na zijn dood komt hier verandering in.
Bij het begin van het boek krab ik mij wat op het hoofd, want een alleenstaande man die zeven meisjes adopteert? Na zijn dood, kunnen zijn dochters op zoek naar hun verleden.  
Dit eerste deel van De zeven zussen draait om Maia, zij is de oudste van het stel, en haar afkomst ligt in Rio de Janeiro. Maia besluit daar heen te reizen , op zoek naar antwoorden op de vele vragen. Een spannende zoektocht volgt.

Het heden en verleden wisselen elkaar af in dit boekwerk en het is eigenlijk gewoon genieten. Het is spannend en ontroerend.
Daarnaast is de stijl van schrijven prettig en boeiend te noemen. Daar er nog zes delen zullen gaan volgen, elk met een andere zus in de hoofdrol, eindigt dit eerste deel met nog vele vragen en doen je uitkijken naar het tweede deel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...