woensdag 13 december 2017

Wat ga ik lezen?

Op de Boekenbeurs ontmoette ik Candy Dulfer. Opnieuw, na een jaar of 35 (ja, dat is best veel). Ik stond als gupje bij het andere jonge gupje wat stoer sax speelde met haar eigen band Funky Stuff. De jaren daarna werd ze wereldberoemd door het nummer Lily was here met Dave Stewart en met het spelen bij Prince.
Nu is net een boek uit over haar leven. Is dat niet wat te vroeg? Dat ga ik eens lezen, maar ze heeft genoeg meegemaakt in al die jaren. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar die 35 jaar. Opvallend trouwens hoe relaxt de vrouw is , als je de aanstelleritus bij andere mensen op de beurs meemaakte. Auteurs die afgeschermd werden door mensen van de uitgeverij. Candy had voor iedereen een praatje.

Maar het boek wat ik ga lezen:
Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen Рmisschien niet zo gek als je vader een bekend saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eerste eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en David Sanborn, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met "Lily was here' en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een "Grammy nominated artist' noemen. Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

In Sax, Candy & rock-'n-roll vertelt ze openhartig over haar leven en werk: hoe haar ouders ervoor zorgden dat ze niet zoals Amy Winehouse eindigde, over feestjes van Prince met als enige gasten Kim Basinger en zijzelf, over hoe het er écht aan toe gaat on the road, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...