maandag 24 februari 2020

Blind getrouwd van Laura van Dyck


Titel: Blind getrouwd 
Auteur: Laura Van Dyck
Recensie door Lisa
Beoordeling: 4,5 sterren

Korte inhoud: Binnenkort wordt Mei dertig, en er is niets aan haar leven waar ze echt tevreden mee is. Tijd dus voor verandering! Maar wanneer ze het pak orakelkaarten terugvindt dat ooit haar ouders samenbracht, heeft ze geen idee wat haar te wachten staat.
Nieuwsgierig trekt ze de kaart van Aphrodite, de godin van de liefde. Het begin van een reeks toevalligheden - of niet? - die haar meeslepen. Voor ze het weet, is Mei op weg naar het altaar, want ze gaat trouwen... met een man die ze niet kent.

Wat een heerlijke feelgood is dit! Blind Getrouwd was voor mij een boek waarmee ik heerlijk kon ontspannen. Eén van die boeken waarvan je denkt, ik ga hem gewoon lezen op een moment dat ik me zelf wat down voel en dan kikker ik wel weer op. En dat was ook zo. Dit boek bevat een heerlijke manier van schrijven die je doet wegglijden in de wereld van een jonge vrouw en met haar doet meeleven.

Mei is een bijna-dertiger zoals er zovelen zijn. Ze houdt niet van haar leven, maar doet er ook niet veel aan om het te veranderen. Ze zit in een zekere sleur, en het is die verjaardag die haar erop wijst dat ze eigenlijk niet zo goed bezig is. Tijd dus voor de verandering waar ze zo naar snakt en die komt in de vorm van een stel orakelkaarten.

Natuurlijk komen die kaarten niet uit, dat kan ook niet. Of zo denkt Mei toch. Tot ze van het een in het ander sukkelt en plots richting “blind getrouwd”-zijn begeeft. Toegegeven, de titel van dit boek is erg misleidend en deed me aanvankelijk denken aan het programma Blind Getrouwd, waar men man en vrouw via psychologen koppelt aan elkaar en doet trouwen, amper vijf minuten of zo nadat ze elkaar voor het eerst hebben gezien.

Déze Blind Getrouwd heeft dus niets te maken met dat programma, maar door de titel voelde het aanvankelijk aan als een link naar. Wat dus niet zo is, om duidelijkheid te scheppen. Toch eindigt ook Mei dus met een man die ze van haar noch pluim kent, wat resulteert in een mogelijke kans om de liefde te vinden op deze manier.

Dit boek moet het hebben van de relaties en uitwerking van de personages, wat bijzonder fijn gedaan werd. Je leeft mee met elk karakter, die elk hun eigen typische trekjes hebben. Het deed me denken aan de beginjaren van Marian Keyes, die van feelgood romans haar specialisatie had gemaakt – wat later in haar carrière helaas meer ruimte heeft gemaakt voor drama.

Blind Getrouwd is een sterk verhaal van eigen bodem, afkomstig van de pen van een auteur die duidelijk genoten heeft van het schrijven van dit boek en het creëren van haar personages. Gewoon lekker lui achterover zakken, dit boek in handen nemen en genieten.

4,5 sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...