woensdag 23 september 2020

 


Titel: De kinderen van het klooster

Auteur: Sandrine Dastombes

Uitgeverij: Xander Uitgevers. BV

Publicatiedatum: juli 2020

Recensie door: Tamara

Sterren: 3

 

In het kleine dorpje Crest staat al sinds mensenheugenis een klooster dat alleen door vrouwen wordt bewoond. Als de jonge politieagent Benoit daar vlakbij een slingerende Peugeot aanhoudt, gedraagt de bestuurder zich verdacht. Op de achterbank zit een verward kind, dat roept dat de vrouw achter het stuur niet haar moeder is… Benoit weet op dat moment nog niet dat hij aan het begin staat van de grootste zaak van zijn leven en dat het geheimzinnige klooster er een centrale rol in speelt. De lugubere waarheid over de groep vrouwen komt op akelige wijze naar boven als er een reeks verminkte mannenlichamen wordt opgegraven.
Een verhaal dat zich afspeelt in een duistere maar levensechte wereld, waarin een gevaarlijke vrouwenorganisatie bereid is tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken.

 

“Het lichaam van de verpleegkundige was totaal in stukken gescheurd.”

 

Het verhaal begint wanneer Benoit een auto aanhoudt die enorm zat te slingeren. In deze auto zit een vrouw en achterin een meisje. Op het moment dat het meisje zegt dat zij niet haar moeder is, rijdt de vrouw weg en verongelukt. Het meisje, Léa, overleeft het maar ligt in coma in het ziekenhuis.

Op het moment dat ze erachter komen dat Léa is ontvoerd, begint het grote kat- en muisspel.

Wie en waarom wordt het onderzoek vertraagd en waarom werd Léa ontvoerd? Terwijl Benoit zijn best doet om bij de JENG in een goed blaadje te komen, probeert hij ook uit alle macht te achterhalen wat er nu precies aan de hand is.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit een heel bijzonder boek vind! Hij is niet echt super spannend, maar je blijft lezen! Sommige punten in het verhaal is ver gezocht maar het is ook weer niet hinderlijk. Het is voor mij geen topboek, maar toch heb ik hem met plezier gelezen... Dat idee.

 

Ik leefde vooral mee met Benoit. Hij droomt ervan om ooit bij de JENG (speciale eenheid) te mogen werken. Zijn droom komt dus echt uit als hij door JENG wordt gevraagd om deel te nemen met hun aan het onderzoek naar de verdwijning van Léa. In zijn enthousiasme maakt hij soms opmerkingen waarvan je even je adem inhoudt.

Aan het einde van het boek hoop je ook echt dat hij mag blijven of mag solliciteren.

 

Ook wou ik graag weten wat er nu aan de hand was met Léa. Waarom is zij ontvoerd en wat zijn ze van plan met haar? Tot op het einde had ik echt géén idee wat er nu speelde. Wel bekroop mij het gevoel dat het klooster niet zomaar een klooster was en dat je op een gegeven moment niemand meer kan vertrouwen.

 

Het einde is semi- open. Het laat ruimte over om er een vervolg op te schrijven, maar als Destombes het niet doet, is het ook prima. Het plot past prima in de verhaallijn, al had ik het zelf graag ietsje anders gezien. Ik ben alleen nog steeds, een uur na het uitlezen, aan het bedenken wat ik dan iets anders had willen zien. En ik kan het je nu nog steeds niet vertellen (ondertussen ben ik een half uur en een kop thee verder.)

 

Ik denk dat je het boek zelf moet lezen om te oordelen! Haar eerste boek, Het dubbele geheim van de familie Lessage, heb ik met 5 kraaien beoordeeld en ik kon niet wachten op een nieuw boek van haar.

Dit boek is echter in een hele andere stijl geschreven. Ik ben wel benieuwd hoe haar derde boek gaat bevallen! Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig en hou deze dame in de gaten!

 

 

Spanning: 2

Originaliteit: 4

Psychologische ontwikkeling personages: 4

Leesplezier: 3

Schrijfstijl: 3

Plot: 3

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...