zondag 27 september 2020

Het hart van de adelaar van Emmelie Arents


 Het hart van de adelaar is een heerlijke young adult die je onmiddellijk mee trekt in een wereld van magie, haat en liefde. 

Wanneer Joana Sky onterecht veroordeeld wordt voor het uitspreken van een Hartbewerking stort haar wereld in. Eigenlijk wil ze niets te maken hebben met haar gevreesde talent, maar wanneer ze onverwacht gered wordt van de dood komt ze terecht in het hol van de leeuw. In het paleis van koning Damon ervaart ze opnieuw vernedering, schaamte en pijn.  Wanneer ze de koning zijn familie beter leert kennen, ontdekt ze hun totaal verschillende karakters. Joana moet voortdurend balanceren op een koord om te overleven in deze harde omgeving. Binnen de paleismuren maakt ze ook vrienden en is niet alles kommer en kwel. 

Damon zorgt ervoor dat ze getraind wordt om zijn vijand te verslaan. Ze leert om haar krachten te gebruiken en te  beheersen. De wrede koning wil van haar immers een wapen maken om het leger van de rebellen, de Adelaars aan te vallen. 

Joana komt terecht in een wereld waar macht zorgt dat mensen zichzelf niet durven zijn. Al snel blijkt dat de koning misschien wel de man is die schrik aanjaagt,  anderen breekt en voor niets terugdeinst . Of zijn de Adelaars toch de boeman ? 


Stilaan wordt duidelijk dat niet iedereen te vertrouwen is en dat niemand is wie hij lijkt.

Dan barst de strijd los en is het aan Joana om een kant te kiezen. Zal deze stoere jongedame haar hart breken of is er een betere toekomst weggelegd voor haar? Kan zij zich bevrijden van haar onzichtbare ketens of is ze gedwongen te doen wat anderen eisen van haar? En welke rol vervullen de prinsen in dit verhaal? 


Het hart van de adelaar is een waanzinnig mooie hardcover vol prachtige kleuren en kunstzinnige details. 

Emmelie Arents mag dan wel pas haar debuut geschreven hebben, het is onmiddellijk duidelijk dat zij de gave heeft om een goed opgebouwd en vlot lezend fantasierijk verhaal te bedenken. Ze slaagt erin om me vanaf het afschuwelijke begin de emotie en onmacht van de sterke vrouwelijke hoofdfiguur te doen voelen. Later leef ik ook mee met de angsten en dromen van de andere personages. De debutante slaagt erin om me zelfs te doen begrijpen waarom ook sommige slechte karakters handelen zoals ze doen.

Het tempo van dit boek ligt hoog en zorgt echt voor een goede spanningsboog , maar het tweede deel waarbij ik de belevenissen ervaar door de ogen van verschillende personages had uitgebreider mogen zijn. Nu wordt de actie gedoseerd en er wordt opgebouwd naar een spetterende finale met een doordachte plot, maar dit verhaal had zeker uit meerdere delen mogen bestaan. 

Het hart van de adelaar heeft het thema magie origineel uitgewerkt en leest als een trein. Met  karakters die een donkere en lichte kant bezitten , korte hoofdstukken en een fascinerend verhaal vol verbeelding is dit duistere sprookje een aanrader voor een groot publiek. 

 Het is duidelijk dat in dit verhaal de nadruk duidelijk ligt op de gevoelens en het gedrag van de personages. Door de   beeldende schrijfstijl krijg je ook meer informatie over Tuvalon. Toch is het vooral de uitwerking en evolutie  van de karakters die ervoor zorgen dat Het hart van de adelaar zo meeslepend is . De ervaringen van Joana en de anderen raken, vertederen en soms doen hun avonturen me naar adem happen. 


Het hart van de adelaar is een grimmige, maar ook sprookjesachtige young adult fantasy van een beloftevol nieuw schrijftalent. Door enkele onverwachte plotwendingen en een donkerder verhaal, waar wreedheid naast vriendschap en liefde staat, verrast dit fascinerende verhaal en word ik onherroepelijk meegesleurd in deze wereld van betovering en rivaliteit. 


Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...