maandag 14 september 2020

Verzwegen van Karin Slaughter

 


Titel: Verzwegen
Auteur: Karin Slaughter
Uitgeverij: HarperCollins
Publicatiedatum: juli 2020
Recensie door: Jaimy
5 sterren


The Queen of crime strikes again!
Er is absoluut een reden dat Karin Slaughter al 20 jaar succes heeft. 
In Verzwegen laat ze weer zien dat haar combinatie van Sara en Will, een flinke portie lugubere moorden en haar unieke en diep uitgewerkte plots nog steeds voor uren leesplezier zorgen. 

!! Let op: kan spoilers bevatten van eerdere boeken uit de reeks, echter GEEN spoilers van Verzwegen !!

Toen bekend werd dat Slaughter Jeffrey terug zou laten komen was ik erg sceptisch. 
Jeffrey is dood en dus klaar. Hoewel ik het er natuurlijk als trouwe lezer moeilijk mee heb gehad dat onze geliefde Jeffrey overleed, zag ik niet hoe hij nu weer terug kon komen. 
Jeffrey is wel altijd door Sara “in leven gehouden” door haar constante herinneringen aan hem, waardoor het in Verzwegen niet direct leek alsof er oude koeien uit de sloot gehaald werden. 
Toch is dit in wezen wat er gebeurd. 

Will en Faith stuiten op een zaak waarbij een gevangene beweerd onterecht vast te zitten voor een moord die hij niet gepleegd heeft. Hij beschuldigt het politiekorps van Grant County waarbij Jeffrey en Lena in het bijzonder, van corruptie en het vervalsen van bewijzen waardoor hij opgepakt is. 
De link naar Jeffrey is dus al snel gemaakt en dit is er dan ook eentje waar ik mee kan leven. 
Het GBI besluit om dit nader uit te zoeken, wat niet alleen moeilijk is voor Sara maar ook Will van zijn a propos brengt. 
De relatie tussen hen blijft er eentje waar constant aan gewerkt moet worden, niet alleen door Sara’s nog steeds bestaande verdriet om Jeffrey maar ook Will zijn onzekerheid en turbulente verleden maken dat ze niet altijd weten hoe ze met elkaar om moeten gaan. 

Slaughter neemt ons echt mee terug in de tijd. We gaan terug naar Grant County waar Jeffrey en zijn corps jacht maken op de verkrachter en moordenaar die meisjes op de campus verminkt achterlaat. Slaughter zou Slaughter niet zijn als ook deze zoektocht niet gepaard zou gaan met veel geweld en lugubere details. Na jaren denk je er wel tegen te kunnen en verwacht je het ergste, maar niks kan je voorbereiden op het geweld waarmee deze meisjes te maken hebben gekregen. De zaak lijkt inderdaad hier en daar wat te wankelen en de twijfel begint toe te nemen. 
De volgende hoofdstukken blijven zich afwisselen tussen Grant County en Atlanta, waar ze in het heden ook tegen wat struikelblokken aanlopen. 
De verandering van perspectief houdt de lezer vast omdat er steeds tipjes van de sluier gelicht worden die niet direct weer opgepakt worden. 

Langzaam sluit het net en lijken we er eindelijk achter te komen of Jeffrey altijd zijn oprechte zelf geweest is of dat de twijfel die ondertussen gezaaid is terecht blijkt. 
Ook hierin weet Slaughter wederom te verassen. 
Deze onthulling laat de trouwe lezer ook weer met een rouwrandje achter en laat wederom blijken dat werkelijk overal een opening te vinden is. 

Verzwegen is dus weer een typische Slaughter, die niet teleurstelt. 
Er blijkt zelfs nog steeds ruimte voor Will en Sara en ik kijk dan ook uit naar meer. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...