zaterdag 24 november 2018

De schittering in de diepte van Mary van Duuren


Titel: De schittering in de diepte
Auteur: Mary van Duuren
Uitgeverij: Adoremi
ISBN: 978-90-826460-7-8
Bladzijde: 260

Auteur:
Mary van Duuren, geboren in 1963 te Breda, is schrijfster van de eerder verschenen feelgood-boeken ‘Twee ons geluk’ (2017) en ‘Tussen rust en ruist’ (2018).
Het boek ‘De schittering in de diepte’ is haar eerste roman. Hierbij heeft ze zich opnieuw laten inspireren om door middel van een juiste mindset en mindfullness regie te nemen over het eigen leven.

Achterflap:
Het stabiele leven van Livia en haar vier kinderen wordt bruut verstoord door een terroristische aanslag in Brussel, waar haar man op dat moment verblijft.
De vermissing van Daniel en het alleen verder moeten wanneer blijkt dat hij is omgekomen, valt haar erg zwaar. Wanneer de tweeling als laatste het ouderlijk huis verlaat, besluit ze op zoek te gaan naar zichzelf.
Ze vertrekt naar Portugal en gedurende deze vakantie ontdekt ze dat haar hart na lange tijd weer open staat voor nieuw geluk.
Tijdens een nieuwe avontuurlijke reis vindt er een confrontatie plaats die niet alleen haar toekomst verandert, maar ook haar verleden. Inmiddels een vrouw geworden met een krachtige persoonlijkheid, neemt ze beslissingen waarbij ze sinds jaren voor zichzelf kiest.

Mijn mening:
Als je van een spannende roman houdt, dan heb je met dit boek het juiste in handen. Dit debuut zal je meenemen naar mooie plekken, in spanning houden, laten nadenken en bovenal laten genieten!

Livia en Daniel leven het perfecte leventje, samen met hun vier geweldige kinderen wonen ze in een prachtig huis en komen ze niets te kort. Daniel heeft een goede baan en is daarvoor regelmatig in het buitenland. Zo ook deze keer, hij brengt een paar dagen door in Brussel, als het noodlot toeslaat. Een terroristische aanslag zet het hotel waar Daniel verblijft in lichte laaien en stort uiteindelijk zelfs in. Was Daniel op dat moment in het hotel aanwezig? Livia en haar kinderen verblijven dagen zelfs weken in onzekerheid. Toch pakken ze de draad weer op, voor Livia is het erg lastig. Er volgt een lange periode van rouwverwerking en allerlei herinneringen passeren de revue, de eerste ontmoeting met de knappe Daniel tijdens een vakantie op Ibiza, de geboorte van de kinderen, maar ook alle dromen die niet zijn uitgekomen. Livia beseft dat ze door de jaren heen erg afhankelijk is geworden van haar man. Op aanraden van haar kinderen gaat ze op vakantie, voor het eerst alleen. Livia kiest eindelijk voor zichzelf.
Tijdens deze vakantie komt Livia een aantrekkelijke en liefdevolle man tegen. De klik is zo groot dat Livia zelfs haar retourticket kapot scheurt en samen met Simon mooie avonturen beleeft. Met zijn boot doen ze vele mooie locaties aan en laat ze zich lekker in de watten leggen. Ze geniet weer met volle teugen van het leven totdat er iets voorvalt wat haar leven wederom op de kop zet. Wat  voor gevolgen heeft dit voor haar relatie met Simon en haar kinderen?

Dit boek is een kruitvat met emoties, liefde, verdriet, wantrouwen, boosheid en geluk, alles passeert de revue. De fijne schrijfstijl van Mary loodst je door deze achtbaan van emoties heen. Je merkt dat Mary met al haar gevoel heeft geschreven en wat zo knap is, ze weet je als lezer in spanning te houden. Het is een boek met veel diepgang en houdt je soms ook even een spiegel voor, want wie zijn we nu eigenlijk echt?

“Jij bent je hele leven een prachtige, maar ruwe diamant geweest”, zei ze me aan het einde van de therapie. “De facetten zijn nu zo mooi geslepen, dat de schittering weer te zien is.” Ik moest huilen van blijdschap, want zo voelde het ook. Ik was klaar voor de toekomst.
Beoordeling:

Originaliteit: 4
Leesplezier: 5
Psychologie: 4
Spanning: 4
Plot: 5

Vier dikverdiende kraaien van mij voor Schittering in de diepte van Mary van Duuren

Lilian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...