dinsdag 20 november 2018

Klein klein kleutertje van Arlidge

Klein Klein Kleutertje. M.J. Arlidge. Uitgegeven door: de Boekerij in april 2018
319 bladzijden
. Dit is het zevende boek in een serie met Helen Grace in de hoofdrol, politieinspekteur. Dit boek vertelt het verhaal over een jonge vrouw, Daisy, die zich in de steek gelaten voelt door haar moeder, ze groeit op bij haar vader, buitengesloten op school, kortom overal ongewenst, totdat ze ontspoort en velen ontstelt en angstig achterlaat.
Helpen Grace komt in aktie als op een vroege ochtend het ontzielde lichaam van een vrouw gevonden wordt. Al spoedig blijkt dat het om moord gaat. Daar blijft het niet bij. Er komt nog een slachtoffer .... en nog een ..... en ..... Aan Helen en haar team om aan de moeilijke opgave te beginnen om de dader te achterhalen. Via camera's en fotobeelden van een journaliste, die ook de dader in haar vizier heeft, wordt de veroorzaker van al deze ellende herkend. Alleen komt het politieteam steeds een stap te laat. Na intensief speurwerk en scherpe opmerkingsgave is Helen de dader een slag voor en wacht haar op.
Dit boek is geschreven in korte hoofdstukken die duidelijk het tijdsbeeld laten zien waarin heel veel gebeurt. Slechts één dag uit het leven van ons allemaal, het verschil tussen leven en dood.
Ik vond dit een bijzonder mooi boek dat me vanaf de eerste zin in zijn greep had en me meesleepte naar de laatste bladzijde. Zeker weten .... vijf sterren waard ..... dik verdiend.
Ook al is dit het zevende boek, in mijn visie heel goed los te lezen van de voorgaande boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...