woensdag 8 april 2020

Home van Lara Reims


Hoe een futuristische wereld dicht bij de werkelijkheid kan komen, laat Lara Reims zien in haar Rémi-trilogie.

Nog nooit heb ik me zo dicht bij een boek gevoeld als bij Home.
Meerdere keren sluitte het perfect aan op de rare wereld waar wij nu in leven en dacht ik meer dan eens: “dat was toch wat, als we ons zo genetisch konden laten afstellen dat virussen door het lichaam zelf werden opgespoord en vernietigd”.
Of in mijn geval nog mooier, als erfelijke aandoeningen vooraf eruit gefilterd konden worden.
“Als ik hier lig, en kijk, dan wordt ik steeds vervuld met de hoop dat we het, ondanks alle problemen op aarde, het klimaat en de rest, toch wel gaan redden. En als mijn hoop even vervlogen is op een stroom alarmerende nieuwsberichten, kan ik hier dromen dat er ergens anders wezens zijn die wel weten hoe het moet.”

In Black-out zagen we Rémi al transformeren van een stil, verlegen jongetje, naar een opstandige tiener vol vragen en met een eigen wil.
Komen in Home dan eindelijk de antwoorden op de vragen die Rémi (en ons) al een hele tijd bezig houden?
Langzaamaan krijgt hij steeds stukjes en beetjes te zien van zijn verleden en de manier waarop hij in het Creodroom terecht is gekomen, maar nog steeds hangt er een groot vraagteken boven zijn hoofd.
Hij komt op een kruispunt waarbij het lijkt alsof het alles of niets is: terug naar de “gewone” wereld, wat al lang zijn wereld niet meer is of blijven in het Creodroom waar hij zich voor het eerst echt ergens thuis voelt maar niet weet of hij ooit de puzzelstukjes bij elkaar zal krijgen tot de waarheid die Rémi maakt.

Je voelt zijn onrust en frustratie en wil samen met hem zó graag alle antwoorden weten.
Ook weet hij niet wat zijn volgende stap in het Creodroom zou moeten zijn.
Waar Emma heel duidelijk weet welke richting ze met haar studie uit wil, weet Rémi niet wat bij hem past en wat hij leuk vind om te doen.

De verhaallijn volgt wederom Rémi op zijn avontuur, maar er is zeker ook plaats voor gedachten van zijn docenten en medeleerlingen waardoor je een groter beeld krijgt van het geheel dan alleen Rémi’s eigen overdenkingen.

Verder is er perfect ingespeeld op de nieuwsgierige mens, door de sluier steeds een tikje hoger te lichten en ons langzaam mee te namen naar de Grande Finale.
Daar waar natuurlijk al vele lijntjes waren uit gegooid in zowel Black-out als nu in Home, was dit toch niet wat ik aan zag komen.

Er zouden nog nieuwe verhalen uit voort kunnen vloeien..... (hint, Lara)
Maar het is heel mooi samen gekomen in deel 3 en als het hierbij blijft is het ook meer dan goed.
Een waardige afsluiter van een top-trilogie.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jaimy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...