woensdag 1 april 2020

Stille schreeuw van Angela Marsons


Titel: Stille Schreeuw
Auteur: Angela Marsons
Uitgever: De Boekerij
Publicatiedatum: januari 2020
Recensie door: Jacqueline
Sterren: 4


Cover
Een mooie aantrekkelijke thrillercover! Donkere lucht, leegstaand gebouw en een duister figuur op de rug gezien met een wapen in de hand. De teksten, kleuren en lay-out naar mijn mening klopt het totale plaatje!

Achterflap
Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Mijn mening
Wat een heerlijke gruwelijke thriller waarin heftige en bizarre moorden plaats vinden. Het begint met de moord op de schooldirectrice waar rechercheur Kim Stone en haar team mee aan slag mogen om deze mysterie op te gaan lossen. Wanneer er nabij het weeshuis een macabere vondst wordt gedaan begint Kim last te krijgen van haar traumatische verleden.

Alleen Kim wist dat ze belde om zichzelf ervan te verzekeren dat dat moordlustige, kwaadaardige wijf nog steeds veilig zat opgesloten’.

Ik heb ontzettend genoten van dit meeslepende, spannende en lugubere verhaal met de verschillende verhaallijnen die met elkaar verweven zijn. Het heeft een verrassend einde. Een einde die voor mij absoluut niet voorspelbaar was, ik hou ervan. Kim haar personage wordt als een stoere tante neergezet met een scherpe tong, een die zich niet kwetsbaar opstelt (maar in sommige situaties toch een klein hartje heeft). Haar overlevingsdrang is door haar traumatische verleden groot maar dit heeft haar ook keihard gemaakt. Dat ze daarbij niet altijd de regels naleeft weet collega-rechercheur Brynant als geen ander en hij kijkt dan ook niet verbaasd op wanneer ze wederom op het matje moet komen bij de commissaris. Wanneer Kim van de commissaris een reprimande krijgt en verder een belangrijk persoon niet lastig mag vallen bedenkt ze op creatieve wijze een andere manier om uiteindelijk wel informatie boven tafel te krijgen. Want hoe dan ook ze zal samen met haar team de moorden die nu zijn gepleegd maar ook die in het verleden zijn gepleegd oplossen.

‘De zelfvoldane triomf was verdwenen en had plaats gemaakt voor het duistere gemoed van een moordenaar’.


Tijdens de ontknoping zat ik echt op het puntje van mijn stoel en was, zoals eerder aangegeven erg verrast. Maar toen ik dacht dat het verhaal ten einde was, kwam er nog een staartje achteraan.......Knap bedacht! Angela Marsons heeft er een fan bij. Ik kijk uit naar het volgende deel met Kim Stone in de hoofdrol!Stille schreeuw krijgt van mij 4 kraaien.

Spanning: 4,5
Psychologische ontwikkeling personages: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 3,5
Plot: 4,5
Originaliteit: 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...