maandag 1 juni 2020

Elke dag Lekker en simpel van Chanou en van Daalen

Elke dag lekker & simpel van Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie is een kookboek vol makkelijke en snelle recepten. In 2012 richtte dit duo, dat een grote passie voor koken deelt, samen de succesvolle blog en website www.lekkerensimpel.com op, waar maandelijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers op te vinden zijn. Elke dag lekker & simpel is het vierde kookboek van dit kook-koppel en is zeker het aanschaffen waard.

Duidelijke indeling

De eerste indruk van dit boek is goed. Hij ligt stevig in de hand en wanneer je hem openslaat bij een recept, blijft de bladzijde netjes liggen. Wat heel fijn is, zeker als je smerige handen hebt en je steeds moet terugbladeren. De cover laat een paar lekkere gerechtjes zien. In totaal kent dit boek 150 recepten. De inhoud is duidelijk ingedeeld. Je hebt ontbijt, hoofd- en bijgerechten en zoete recepten. Daarnaast heb je weer verschillende recepten per categorie gerangschikt. De recepten zijn simpel gehouden en je hebt weinig ‘snufjes’ van vreemde kruiden nodig waar je echt naar moet zoeken, omdat de lokale supermarkt ze niet heeft, laat staan ooit van gehoord. De foto's die erbij staan zijn duidelijk en scherp. Bij sommige foto's ga je zelfs watertanden.
Het enige ‘minpunt’ zijn de kleurcodes voorin het boek. Zoals de kleur rood staat voor vlees, blauw voor vis etc. Tijdens het bladeren vergat ik al snel welke kleur bij wat hoorde. Ik heb het recept van de nacho's, van bladzijde 53, gemaakt. Dit is een perfect gerecht voor de lunch, bij een film, een feestje of gewoon zomaar. Zeker op een druilige zondag smaakt hij verrukkelijk en ik moet en zal dit recept overnemen in mijn eigen kookboek. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik dit kookboek echt regelmatig uit de kast zal halen. En de eerder uitgegeven boeken van Sofie en Jorrit staan ook inmiddels op mijn verlanglijstje! Elke dag lekker en simpel is een echte aanrader wanneer je van koken houdt. Of je nu een ster bent in de keuken of rookmelders laat afgaan. Voor iedereen is dit boek geschikt!

Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...