dinsdag 22 december 2020

Kwaad bloed van Robert Galbraith

 


Titel: Kwaad bloed

Auteur: Robert Galbraith

Uitgeverij: Boekerij

Jaar uitgifte: oktober 2020

Recensie door: Ilse
Drie sterrenWanneer Cormoran Strike, privédetective, op bezoek is bij zijn familie in Cornwall wordt hij benaderd door de 40-jarige Anna die de verdwijning van haar moeder in 1974 opnieuw wil laten onderzoeken.

Samen met zijn zakenpartner stort Strike zich op deze cold case. Ze krijgen een jaar de tijd om meer duidelijkheid te krijgen rondom de mysterieuze verdwijning van Margot Bamborough.

 

‘Kwaad bloed’ is het vijfde boek in de reeks rond privé-detective Cormoran Strike. Galbraith is het pseudoniem van J.K. Rowling, die wereldwijd succes oogste met de boeken over Harry Potter. Ook Galbraith oogst het nodige succes met de reeks rond Strike.

Galbraith levert telkens een stevig boek af, letterlijk. De paperback van ‘Kwaad bloed’ is zelfs meer dan 1000 pagina’s. De fans kunnen hun hart hier dus zeker ophalen.

 

Voor mij was het een eerste kennismaking met Strike en zijn zakenpartner Robin. Ik heb niet het gevoel dat ik essentiële informatie miste. ‘Kwaad bloed’ kan dus gerust als stand-alone gelezen worden.

Galbraith besteedt de nodige aandacht aan de uitwerking van de hoofdpersonages. Als lezer leef je mee met hun persoonlijke leven, maar ook met de interpersoonlijke relatie tussen Strike en Robin.

Het verhaal op zich verloopt echter zeer langzaam. Doorheen het onderzoek maken we ook kennis met steeds meer personages, wanneer ze oude dossiers uitpluizen en vroegere getuigen opzoeken. Wanneer die getuigen soms ook worden benoemd volgens hun teken in de dierenriem, is de verwarring niet ver weg. Het vraagt dus de nodige focus om het verhaal goed te volgen. Ondanks de zeer vlotte schrijfstijl van Galbraith, strooit hij overvloedig met details. Persoonlijk ging het voor mij soms echt een brug te ver.

‘Kwaad bloed’ is zeker geen spannende thriller. Het is wel een echt detectiveverhaal en zonder de overdaad aan details is het echte verhaal best goed. Het plot was verrassend en absoluut onverwacht.

 

Galbraith schreef met ‘Kwaad bloed’ een misdaadverhaal dat garant staat voor ettelijke uren leesplezier.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...