donderdag 18 januari 2018

Voorleesdagen 2018

copyright Janiek van Dam
Woensdagochtend 24 januari is er in geheel Nederland bijna géén
peuterspeelzaal, kinderopvang of basisschool waar niet wordt voorgelezen aan de kleinste kinderen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. Vele bekende en onbekende Nederlanders hebben weer toegezegd op een school in de buurt te gaan voorlezen.

Enkele namen: Erik Akerboom, Jim Bakkum, Dieuwertje Blok,  Rick Brandsteder, Pieter Broertjes, Kathalijne Buitenweg, Alain Clark, Gerard Ekdom, Pepijn Gunneweg, Gerda Havertong, Ernesto Hoost, René van Kooten, Lieke van Lexmond, Rifka Lodeizen, Shirma Rouse, Marianne Thieme, Merel Westrik en Xander van der Wulp.

Copyright Janiek van Dam
Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door de Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar Britta Teckentrup. Britta is van 23 t/m 26 januari in Nederland en beschikbaar voor interviews. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Ssst! De tijger slaapt als Prentenboek van het Jaar 2018.


De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De vijftiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...