maandag 21 mei 2018

3PAK bekend ivm Boekenweek voor Jongeren

Boekenweek voor Jongeren met 3PAK door: Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong
3PAK, de Geschenkbundel bij de Boekenweek voor Jongeren, wordt dit jaar geschreven door het top trio Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong. De jonge auteurs gaan de uitdaging aan om alle 834.000 scholieren tussen de 15 en 18 jaar te boeien met een kort verhaal. 3PAK wordt in september gratis weggeven in boekhandels, bibliotheken en scholen en is geschikt voor alle leerlingen in de bovenbouw, van vmbo tot vwo.

Ook voor jongeren geldt: ‘een boek kan zoveel doen’. Vanaf nu hebben zij ook echt hun eigen Boekenweek: de Boekenweek voor Jongeren. Onderdeel van deze leesbevorderingscampagne blijft ‘Literatour’, waarin ook dit jaar inspirerende schrijvers, zoals de 3PAK-auteurs, op tournee gaan langs scholen. 

De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 21 t/m 30 september 2018. 
Nhung Dam "Ik hou van bingewatchen, films kijken, playstation spelen, maar de boeken die ik las hebben me gemaakt tot wie ik ben. Heel trots dat ik nu op mijn beurt dit verhaal mag schrijven." Nhung Dam is schrijfster, actrice en theatermaakster. Zij debuteerde in 2017 met de even ontwapenende als tragische romanDuizend vaders (De Bezige Bij) en won hiermee het Beste Groninger Boek 2018. Het boek is ook genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren, de prijs die bij de start van de Boekenweek voor Jongeren wordt bekendgemaakt. 
Tim Hofman "Ik ben heel, heel trots dat ik een van de gezichten mag zijn voor de Boekenweek voor Jongeren! Het sluit aan bij zowel mijn liefde voor literatuur als mijn missie om het op te dienen aan jonge mensen. Mijn rijmbundel was een eerste stap, een verhaal schrijven voor3PAK gaat een flinke stap verder." Tim Hofman is columnist, dichter en BNNVARA presentator. Hij vierde grote successen met zijn bestsellerbundel Gedichten van de broer van Roos (Meulenhoff) en met de Stembus, een initiatief om meer jongeren aan te sporen te stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Het verhaal dat hij schrijft voor 3PAK is zijn officiële prozadebuut.
Raoul de Jong "Sommige dingen begrijpen pubers beter dan volwassenen en juist daarom heb ik zin om ze te vertellen over alle mooie boeken die ze kunnen lezen. Ik ben schrijver geworden omdat ik weet hoe boeken je leven kunnen veranderen." Raoul de Jong is danser, columnist en schrijver van zes boeken. Met zijn tweede boek Stinknegers (Fosfor) won hij de Dick Scherpenzeel Prijs. De grootsheid van het al (De Bezige Bij), zijn vijfde boek, werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2014 en won ‘Het beste Rotterdamse boek 2015’. Over zijn laatste, Dagboek van een puber (De Bezige Bij), zei David Sedaris: ‘Ik sta versteld van zijn jeugdige kracht. Wat een boek!’
Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren organiseert de Schrijverscentrale een grote schooltournee: de Literatour. Een team van 21 enthousiaste auteurs gaat (van 24 t/m 28 september) langs 100 scholen. Daar gaan zij op eigen wijze met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek. Zo worden maar liefst 10.000 jongeren direct bereikt op een manier die hen aanspreekt. Dit jaar doen mee: Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Abdelkader Benali, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Anne-Gine Goemans, Marjolijn van Heemstra, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Murat Isik, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen, Cis Meijer, Gustaaf Peek, Jowi Schmitz, Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en de 3PAK-auteurs. 


Bron: persbericht CPNB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...