dinsdag 1 mei 2018

Nicci French

Na de 7 voorgaande delen van de week(reeks) sluit het schrijversduo Nicci French af met De dag van de doden.
Ik heb alle 8 boeken gelezen en wat ik ervan vond, lees je hieronder.
De hoofdpersonage Frieda Klein, psychotherapeute, is ondergedoken voor Dean Reeve.
Reeve heeft al heel wat moorden op zijn geweten, waaronder die van zijn broer Alan en ook mensen uit de nabije omgeving van Frieda. Ook in dit boek laat Reeve zich weer gelden. 
Aangezien Frieda ervan overtuigd is dat Reeve nog steeds jacht op haar maakt, is ze ondergedoken ter bescherming van haar (directe) omgeving.
Het is acht jaar geleden dat Frieda Reeve voor het laatst heeft gezien in een verhoorkamer van de politie. Nu zoveel jaar later komt ze oog in oog met hem te staan en dient het einde van het boek zich aan. Wat gebeurt er op moment suprême....
Alle puzzelstukjes vallen uiteindelijk in elkaar.

Ik heb genoten van dit laatste boek en ik baal stiekem dat deze reeks hiermee eindigt. 
Het zijn niet zo zeer super spannende boeken, maar thrillers die lekker weglezen en boeken waarvan ik vooral de hoofdpersonage en haar omgeving enorm ben gaan waarderen. De onderlinge band met en tussen haar achterban vond ik heerlijk om te lezen. Ik zal de karakters stiekem wel een beetje gaan missen. Wie weet wordt het ooit nog verfilmd ;)

Tal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...