maandag 25 november 2019

De elf zijn bekend

Voor de negentiende editie van de Jonge Jury lezen dit schooljaar duizenden jongeren tussen de 12 en 16 jaar de Leestips van de Jonge Jury 2020. Tien van deze titels zijn gekozen door het Jonge Jury Boekgenootschap, het elfde boek komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. 
Mel Wallis de Vries, die zeven keer de Prijs van de Jonge Jury won, zal vanaf deze editie optreden als ambassadeur voor de Jonge Jury en zich zo inzetten om het leesplezier onder jongeren te vergroten.


Leestips
Jongeren die voor de Jonge Jury lezen kunnen kiezen uit alle origineel Nederlandstalige jeugdboeken die in 2019 zijn uitgekomen. Om de leerlingen en docenten wegwijs te maken in dit grote aanbod hebben de jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap tien Leestips uitgekozen. De elfde Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. 

Op alfabetische volgorde van titel:
De executie – Daniëlle Bakhuis
De geur van groen – Pamela Sharon
Door jou ben ik mij – Hinke van Abbema
Het geheim van de goudenregen – Chris Houtman
IJzerkop – Jean-Claude van Rijckeghem
Match – Buddy Tegenbosch (wildcard)
Mijn held de huurmoordenaar – Coen de Kort
Room Service – Maren Stoffels
Schoolfeest – Simone Kortsmit
Stief – Marion Pauw
Wanhoop – Eva Burgers


Publieksprijzen 
Tot 4 mei lezen de jongeren onder begeleiding van hun docent of thuis en stemmen zij vervolgens voor de Prijs van de Jonge Jury 2020. De drie boeken met de meeste stemmen komen op de shortlist, die begin mei bekend wordt gemaakt. Daarnaast kan er gestemd worden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2020. De genomineerde titels zijn Dit is hoe het ging (Astrid Boonstoppel), Grondvuur (Mirjam Gielen) en Upgrade (Lara Reims). Beide prijzen worden op 3 juni 2020 tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht uitgereikt.

Mel Wallis de Vries als Jonge Jury-ambassadeur
Meervoudig Prijs van de Jonge Jury-winnaar Mel Wallis de Vries kiest ervoor om naast haar schrijverschap aan de slag te gaan als ambassadeur voor de Jonge Jury en leesbevordering in het algemeen: ’De Jonge Jury heeft een heel speciaal plekje in mijn hart en ik vind het een enorme eer dat we nu gaan samenwerken. Ik heb enorm veel bereikt de afgelopen jaren en ik vind het super dat ik nu iets terug kan doen. Ik kijk ernaar uit om samen met de Jonge Jury nóg meer jongeren enthousiast te maken voor lezen.'
Stichting Lezen en Passionate Bulkboek vinden het fantastisch dat de zeer populaire auteur zich nu als ambassadeur wil inzetten om de jongeren te stimuleren boeken te lezen. Met de toetreding tot het team van de Jonge Jury is het niet meer mogelijk om op de leesboeken van Mel Wallis de Vries te stemmen. 


Persbericht 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...